5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrimăria, acuzată că distruge spaţiul verde din cartierul 1 Mai (GALERIE FOTO)

Primăria, acuzată că distruge spaţiul verde din cartierul 1 Mai (GALERIE FOTO)

Peste 50 de locatari au semnat o petiţie pentru oprirea lucrărilor din zona Parcului „Mureşul“. Reprezentanţii primăriei susţin că nu se fac decât lucrări de reparaţii, fără afectarea spaţiului verde.

Peste 50 de craioveni care locuiesc la blocurile 1-5 din cartierul 1 Mai – zona Insulă au semnat o petiţie către primărie în care protestează împotriva lucrărilor pe care municipalitatea le derulează pe strada Independenţei. Cetăţenii susţin că primăria extinde parcarea din zonă şi vrea să amenajeze un loc de joacă, dar şi o străpungere care ar afecta zona verde a Parcului „Mureşul“, care se află în apropiere.
Ei au cerut sistarea lucrărilor şi spun că vor acţiona primăria în judecată. În notificarea pe care au trimis-o către Primăria Craiova, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Garda de Mediu şi Domarcons SA – firma care efectuează lucrările, ei spun că municipalitatea a iniţiat proiectul de reamenajare a zonei cu încălcarea art. 9 din Legea nr. 24/2007 – conform căruia suprafaţa care se poate amenaja pentru activităţi socio-culturale în interiorul parcurilor nu poate ocupa mai mult de 10% din zona verde.
„Ni s-a adus la cunoştinţă că pe amplasamentul Parcului «Mureşul», în partea de est, se va lărgi parcarea actuală şi se va amenaja un loc de joacă. De asemenea, se va deschide strada Independenţei, până în strada Marin Sorescu, toate astea ducând la diminuarea spaţiului verde ocupat de parc. Solicităm ca aceste lucrări să nu se finalizeze, întrucât au fost iniţiate cu încălcarea legii. (…) Vă invederăm că Parcul «Mureşul» are o suprafaţă mică, deja ocupată în proporţie de peste 10% de construcţia unei biserici, iar puţinul spaţiu verde rămas se impune a fi protejat, având în vedere că este singurul loc liniştit într-o zonă foarte poluată a oraşului. Punerea în practică a acestor proiecte ar avea drept consecinţă distrugerea parţială a spaţiului verde care face parte din Parcul «Mureşul». Învederăm că majoritatea locatarilor suntem în general oameni în vârstă, care avem nevoie de linişte“, se arată în petiţie.
Viceprimarul Stelian Bărăgan susţine că locuitorii din zonă s-au speriat degeaba şi că primăria nu face decât reparaţii la strada Independenţei, fără să afecteze spaţiul verde. „Nu se fac reparaţii. Într-adevăr, a venit preşedinta asociaţiei de proprietari şi a cerut un loc de joacă pentru copii, dar eu i-am spus că nu se poate face decât cu acceptul locatarilor de la blocurile din zonă. Oricum nu avem bani pentru locuri de joacă acum. Unde se vede spart erau vechile alei“, susţine Bărăgan. Din imaginile surprinse de fotoreporterii GdS, se observă că utilajele fac unele lucrări şi pe spaţiul verde. Pe site-ul Primăriei Craiova nu au fost găsite informaţii referitoare la amenajarea de parcări şi locuri de joacă în zona Parcului „Mureşul“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS