23.8 C
Craiova
duminică, 22 septembrie, 2019
Acasă Local Zeci de persoane, audiate într-un dosar de camătă şi proxenetism (Video)

Zeci de persoane, audiate într-un dosar de camătă şi proxenetism (Video)

-

Printre cele aproximativ 90 de persoane aduse la audieri în urma perchezițiilor domiciliare desfășurate ieri, la 32 de adrese din Caracal și din localități învecinate, se află și un agent de poliție.

Conform anumitor informații, agentul de poliție Dan Dumitrescu, din cadrul Biroului Rutier Olt, a ajuns la audieri, fiind vizat ca un membru activ al grupării. Anchetatorii cercetează infracțiuni de cămătărie și proxenetism, membrii grupării fiind suspectați că ofereau bani cu împrumut diverselor persoane, cu dobânzi între 20 și 100% pe lună, iar în situația în care dobânzile foarte mari nu erau plătite, se recurgea la violențe și amenințări, iar dacă păgubiții invocau dreptul de a face plângere la poliție, li se spunea că membrii grupării au cunoștințe printre polițiști.
„Pe 3.04.2019, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Olt, împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul BCCO Craiova și SCCO Olt, au efectuat 34 de percheziții domiciliare, pe raza municipiului Caracal și comunelor Traian, Redea, Drăghiceni, Fărcaşele şi Tia Mare, din județul Olt, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de camătă și șantaj.
În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2015, şapte suspecți au constituit, pe raza municipiului Caracal, un grup infracțional organizat care a avut ca principal scop oferirea de bani cu camătă, precum și impunerea unor taxe de protecție.
În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că suspecții au acordat împrumuturi cu dobânzi între 20 și 100% lunar, recuperarea sumelor de bani și a dobânzilor aferente realizându-se prin folosirea de violențe, acte de amenințare și șantaj, în scopul intimidării, dar și prin invocarea unor relații în rândul polițiștilor, pentru ca persoanele respective să nu depună plângeri“, se menționează într-un comunicat al DIICOT.
Polițistul vizat, care a absolvit școala de poliție în 2004, lucrează de aproximativ un an în cadrul Biroului Rutier – secția Drumuri Europene și Naționale, anterior activând ca polițist de proximitate în Caracal.

Alina Mitran
Alina Mitran
Lucrează în presă din 2000 și ceea ce a început ca un hobby s-a transformat într-o profesie. A absolvit Facultatea de Finanțe, Bănci, Asigurări și Burse de Valori, dar a ales presa scrisă, un domeniu care i-a oferit cele mai mari satisfacții profesionale. S-a alăturat echipei Gazeta de Sud în 2004.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.