Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat, cu prilejul Zilei Mondiale a Teatrului, decretele de decorare a Teatrului Naţional Cluj-Napoca și a actorilor Ion Dichiseanu și Valer Dellakeza.
În semn de recunoaștere şi apreciere pentru deosebitele prezențe artistice, în care talentul, energia şi dăruirea au dat viaţă şi frumuseţe marilor roluri interpretate, președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Naţional „Serviciul Credincios“ în grad de Ofiţer actorilor Valer Dellakeza şi Ion Dichiseanu. Maestrul craiovean Valerică Niculescu Dellakeza (Valer Dellakeza) a primit, în noiembrie 2013, decoraţia şi brevetul Ordinul Naţional „Serviciul Credincios“ în grad de Cavaler. Distincţia a fost conferită de preşedintele Traian Băsescu printr-un ordin prezidenţial.
Tot joi, în semn de apreciere pentru contribuția importantă avută la dezvoltarea identității şi diversității culturale a țării noastre, pentru dăruirea cu care s-a ilustrat în viața culturală, prin promovarea unei educații artistice de calitate în rândul tinerelor generații, dovedind excelența la nivel național şi internațional, preşedintele Iohannis a conferit Ordinul „Meritul Cultural“ în grad de Comandor, categoria D – „Arta spectacolului“, Teatrului Naţional Cluj-Napoca.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.