Reprezentanţii Poliţiei Locale spun că au dat peste 2.000 de avertismente persoanelor prinse aruncând diverse resturi pe domeniul public

Agenţii Poliţiei Locale Craiova au încheiat „Săptămâna prevenției“, o acţiune menită să-i educe pe craiovenii care aruncă pe jos de la coji de seminţe şi chiştoace de ţigări, până la ambalaje şi diverse resturi. Poliţiştii locali spun că, fiind vorba de o acţiune preventivă, nu au fost aplicate sancţiuni, ci doar avertismente verbale sau scrise. În plus, cei prinşi aruncând coji de seminţe pe jos au fost puşi să strângă mizeria.
Acţiunea poliţiştilor locali s-a desfăşurat în perioada 18 – 24 martie, fiind implicate structurile operative cu atribuții de circulație, ordine publică și controlul asupra activității de comerț.
„Acțiunea a avut caracter preventiv, educativ și de informare, nefiind aplicate amenzi contravenționale, ci doar avertismente verbale și scrise. Cu această ocazie au fost purtate discuții referitoare la reglementările legale și la obligativitatea respectării acestora cu aproximativ 3.200 de persoane, în urma cărora au fost aplicate 1.869 de avertismente verbale și 223 de avertismente scrise. Cele 2.092 de avertismente verbale și scrise au fost aplicate pentru aruncarea cojilor de semințe, a chiștoacelor de țigări și a altor obiecte pe domeniul public, consum de băuturi alcoolice pe domeniul public, apelarea în mod repetat la mila cetățenilor de către o persoană aptă de muncă, precum şi determinarea minorilor la săvârşirea unor astfel de fapte, fumatul în incinta locurilor de joacă și în incinta unităților de învățământ, tulburarea liniștii publice în zona blocurilor de locuințe colective, plimbarea câinilor în incinta locurilor de joacă sau fără ca deținătorul să aibă asupra sa obiectele necesare curățării domeniului public“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Locale Craiova.
Aceştia din urmă mai spun că s-a avut în vedere şi folosirea echipamentelor aflate în incinta locurilor de joacă de către persoane ce nu se încadrează în limita de vârstă afișată, călătoria cu mijloacele de transport public în comun fără bilet, fumatul de către taximetriști în incinta autoturismului sau nerespectarea stațiilor taxi și a locurilor amenajate pentru mașinile echipate taxi de către conducătorii acestora.

Aldezir MARIN
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.