8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj3.000 de fermieri doljeni şi-au cerut subvenţiile la APIA

3.000 de fermieri doljeni şi-au cerut subvenţiile la APIA

La aproape două săptămâni de când a demarat campania de depunere a cererilor în campania pentru acest an, 3.000 de doljeni s-au prezentat la centrele Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) din judeţ pentru a solicita subvenţiile. Numai în prima zi a acestei săptămâni au fost depuse 558 de cereri, mai multe decât numărul fermierilor programaţi, care era de 488. Acest lucru înseamnă că unii dintre fermieri nu îşi respectă programările şi se prezintă şi în alte zile la APIA.
Fermierii depun la APIA o singură cerere unică de plată, chiar dacă utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe. Cei care solicită o suprafaţă mai mare de 50 de hectare de teren agricol vor depune cererile la Centrul Județean Dolj, iar cei care solicită o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 de hectare de teren agricol depun cererile la centrele locale. În Dolj există centre APIA în Băileşti, Bechet, Craiova, Orodel, Melineşti, Segarcea, Filiaşi şi Calafat. Din cele 558 de cereri depuse la începutul acestei săptămâni, 76 provin din Băileşti, 117 din Bechet, 75 din Calafat, 97 din Craiova, 80 din Filiaşi, 18 din Melineşti, 47 din Orodel şi 48 din Segarcea.
„Depunerea cererilor unice de plată în cadrul campaniei 2019 se va încheia la data de 15 mai, iar cei care nu se prezintă până la acest termen nu vor beneficia de sprijinul financiar acordat de APIA. Fermierii sunt rugați pe această cale să se prezinte la data și ora la care sunt programați, conform invitaţiei primite, pentru a se putea utiliza eficient timpul pe care APIA l-a rezervat pentru primirea cererilor“, spun reprezentanţii APIA Dolj.
La nivelul judeţului, sunt aşteptaţi să îşi solicite subvenţiile la APIA peste 37.000 de fermieri. Sprijinul financiar este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă, din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS