3,2 milioane de euro, reabilitarea Spitalului de Boli Infecţioase (VIDEO)Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ din Craiova va fi reabilitat cu fonduri europene. Anveloparea a două corpuri de clădiri, vechi, din anii 1959, respectiv 1980 va „înghiţi“ 3,2 milioane de euro (20.688,226 lei). Banii se vor duce pe reabilitarea energetică, adică izolarea termică a pereţilor exteriori, a planşeului, înlocuire tâmplărie, montarea unui sistem alternativ de energie, ceea ce înseamnă montare de panouri solare şi fotovoltaice, modernizarea sistemului de producere apă caldă şi înlocuirea corpurilor de iluminat cu leduri. Perioada de implementare a proiectului este de maximum 64 de luni. Proiectul a fost semnat ieri, 11 martie, de Primăria Craiova şi de reprezentanţii ADR Sud-Vest Oltenia

„Scopul întâlnirii de astăzi este semnarea unui proiect european, un proiect destinat Spitalului «Victor Babeş». Este prezentă reprezentanta ADR Sud-Vest Oltenia şi managerul spitalului, Adina Turcu. Proiectul la care ne referim astăzi şi al cărui contract de finanţare îl vom semna se numeşte „Creşterea eficienţei energetice a clădirilor publice din municipiul Craiova, aparţinând sectorului de sănătate, Spitalul «Victor Babeş»“, a spus Mihail Genoiu, primarul Craiovei.

Proiectul de reabilitare a Spitalului „Victor Babeş“ a fost semnat ieri (Foto: Lucian Anghel)

„În ceea ce priveşte contractul pe care îl semnăm astăzi este vorba despre reabilitarea a două clădiri din cadrul acestei unităţi spitaliceşti, Pavilionul C3 şi Pavilionul C4. Valoarea proiectului este de 3,2 milioane de euro, ceea ce reprezintă 98% din valoarea totală eligibilă a programului. Conform datelor din proiect, Pavilionul C3 pentru contagioşi are regim de înălţime subsol, parter plus un etaj, o suprafaţă desfăşurată de 1.268 mp, iar anul dării în folosinţă este 1959. Pavilionul C4 pentru boli infecţioase are un regim de înălţime subsol, parter plus şase etaje, este din 1980, iar suprafaţa este de 7.761 mp. Principalele lucrări se referă la izolarea termică a pereţilor exteriori, a planşeului, înlocuire tâmplărie, montarea unui sistem alternativ de energie. Este vorba de panouri solare şi fotovoltaice, modernizarea sistemului de producere apă caldă, înlocuire corpuri de iluminat cu leduri. Perioada de implementare a proiectului este de maximum 64 de luni“, a spus Marilena Bogheanu, reprezentant ADR Sud-Vest Oltenia.

Totodată, aceasta a vorbit şi despre celelalte proiecte pe fonduri europene din Oltenia, dar şi ce proiecte a implementat primăria. Cu alte cuvinte, ce fonduri europene a atras Craiova.


„Am să vă dau date despre stadiul Programului Operaţional Regional 2014-2020. Sunt depuse 950 de proiecte pe POR 2014-2020 care solicită 1,26 miliarde de euro. Până în momentul prezent, s-au semnat la nivelul regiunii 425 de contracte în valoare de 572 de milioane de euro şi mă refer la sumele nerambursabile. Craiova a reuşit, într-un an şi o lună, să depună, la ADR Sud-Vest Oltenia 24 de aplicaţii, dar în realitate sunt 28 pentru că mai sunt şi alte contracte depuse la Ministerul Dezvoltării, dar şi pe SUERD. Cele 24 de aplicaţii solicită 103 miliarde de euro. S-au semnat, cu cel de astăzi, şapte contracte în valoare de 20 de milioane de euro. Este vorba de patru proiecte pentru eficienţă energetică, este vorba despre proiectul cu Parcul «Romanescu» şi ştim că se va deconta o sumă de 11,5 milioane de euro şi se va realiza în acest proiect şi reabilitarea podului suspendat şi proiectul de astăzi. Pe SUERD s-a contractat un proiect. Este vorba despre reabilitarea Casei «Rusănescu». Au fost depuse proiecte pe şase domenii principale de către primărie: reabilitarea energetică pentru clădiri publice, pentru clădiri rezidenţiale. Pentru domeniul sănătăţii este vorba de Spitalul Municipal «Filantropia». Acest proiect este în fază de avizare la Ministerul Dezvoltării şi Spitalul Clinic de Boli Infecţioase. Din punct de vedere educaţional, pe Axa 10 a programului sunt multe proiecte depuse – şapte grădiniţe, Şcoala «Gheorghe Ţiţeica», Şcoala generală «Mircea Eliade» şi Colegiul tehnic de industrie alimentară. Pe patrimoniu am menţionat Parcul şi Casa «Rusănescu». Pe transport, primăria a solicitat sume importante pentru 17 tramvaie noi, modernizarea Depoului de tramvaie, staţii pentru alimentare electrică a tramvaiului. Pentru autobuze s-a depus pe 8 martie o aplicaţie pentru 30 de autobuze plus încă 16. Vor fi 46 de autobuze noi pentru transportul local, iar în domeniul incluziune socială este proiectul cu zona Fântâna Popova, iar primăria mai are în pregătire un alt proiect «Reabilitare Balta Cernele», care presupune decolmatare lac, amenajare, un drum de 3 km, locuri de joacă, alei, iluminat. Trebuie ca, până pe 31 de mai, proiectul să fie revizuit pentru că suma este foarte mare, iar valoarea maximă, conform Ghidului, este de 5 milioane de euro“, a precizat Marilena Bogheanu.

Reabilitarea Spitalului “Victor Babeş” va costa 20.688,226 lei

Valoarea tuturor proiectelor

„Valoarea tuturor proiectelor depuse de Primăria Craiova este de 161.666. 617 milioane de euro. Vorbesc aici de toate proiectele. Deocamdată, nu s-a depus Proiectul pentru Balta Cernele cu o valoare de aproximativ 5 milioane de euro“, a spus Mihail Genoiu, primarul municipiului Craiova.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 12 martie 2019

Actualitate

» 140 de radiografii au fost găsite ascunse în vestiarele a trei medici de la Spitalul Județean de Urgență Slatina
» Educatoarea de la Braşov care a lovit și încuiat în debara un copil de 5 ani şi-a dat demisia / Ancheta confirmă acuzațiile „în parte”
» Viorica Dăncilă l-a readus pe Victor Negrescu în Guvern, în calitate de consilier onorific
» Venezuela: Un cunoscut ziarist a fost reținut de serviciile secrete
» (Galerie Foto) Cea mai scumpă mașină din lume vine de la Bugatti
» Învățătorul din Iași care a corectat greșit tema unui copil, găsit vinovat de comisia de evaluare
» Protecţia Consumatorilor a amendat comercianţii de legume şi fructe
» Mai mulţi primari au anunţat că organizează proteste pentru drumuri mai bune
» Maseuzele de la un club erotic din București vor autostrăzi și se alătură demersului lui Ștefan Mandachi
» Poliţiştii locali au verificat magazinele de materiale de construcţii
» Brexit: UE, pesimistă, afirmă că s-a tras și “ultimul glonț” / Avertismentul lui Juncker: Nu va exista o a treia șansă
» ATENTIE la tentativele de inselaciune cu lozuri in plic falsificate !
» Declarația unică 2019, PFA și alte persoane fizice: Guvernul prelungește termenul de depunere
» Închisoare pe viaţă pentru craioveanca care împins o tânără în faţa metroului
» Vâlcea: Un şofer a fugit de la faţa locului după ce a provocat un accident rutier
» Interlopul Nuțu Cămătaru, eliberat condiționat în baza recursului compensatoriu / A executat un an și câteva luni din pedeapsa de aproape 6 ani
» Copiii din Italia vor fi trimiși acasă dacă nu sunt vaccinați, după intrarea în vigoare a noii legi
» Rezolvarea subiectelor la matematică la simularea evaluării naționale, clasa a VII-a. Prof. Roxana Goga: „La geometrie trebuia să gândeşti mai mult”
» Ce beneficii primesc angajaţii români în funcţie de domeniul în care lucrează
» Un avion a fost nevoit să se întoarcă la sol pentru că o mamă își uitase copilul: ”Domnul fie cu noi. Putem să ne întoarcem?”
» Tir răsturnat într-un sens giratoriu
» Eroare în subiectele la română de la simularea evaluării naționale. O poezie a lui Heinrich Heine, atribuită lui Șt. O. Iosif / Critic: „Ne întâlnim din nou cu un malpraxis pedagogic în întocmirea subiectelor de examen”
» Subiecte la matematică la simulare evaluare națională 2019. Testele primite de elevii din clasele a VII-a și a VIII-a

Dolj

» 3.000 de fermieri doljeni şi-au cerut subvenţiile la APIA
» Suspiciuni de fals şi abuz în serviciu la DSP Dolj
» Pușcărie pe viaţă pentru crima de la metrou
» Facturi uriașe la întreținere pentru craioveni
» Întreruperi energie electrică de mâine

Gorj

» Scandalul privind numirea unui director la CSM Târgu Jiu continuă
» Localnicii din Scoarţa, supravegheaţi video de autorităţile locale
» Încep lucrările de reabilitare a Casei memoriale „Iosif Keber“

Sport

» Sorin Cârţu, preşedinte cu acte şi cu entuziasm
» Fotbal / Fedele şi Meza Colli, trimişi la echipa a doua
» Fotbal / Sorin Cârţu: Suntem din nou împreună! (VIDEO)

Bani & Afaceri

» Cum obţii 20.000 de lei de la stat pentru panouri fotovoltaice

Sanatate

» Rodia, fructul minune cu cea mai mare cantitate de antioxidanți
» Prunele uscate, o bună sursă de potasiu

Educatie

» Profesor de limba română: „Greşeala de la simularea evaluării naţionale este impardonabilă“
» Subiecte mai grele la simularea de la matematică

Magazin

» Horoscop
» Bancul zilei
» Avertisment de la Volkswagen:”Mașinile de oraș vor dispărea din cauza normelor de poluare!”
» 12 martie: Au fost puse în vânzare primele sticle de Coca-Cola
» Mucusul ar putea fi cheia pentru tratarea bolilor colonului si cailor respiratorii
» Celulita: Cauze, mituri, tratament
» Cele cinci tipuri de insomnie
» De la trenulețe la world wide web: inventatorul care a făcut posibil internetul așa cum îl știi azi
» 3 pași pentru a-ți găsi vocația
» Apple intră în competiție cu Netflix: Producătorul de iPhone-uri va lansa un serviciu de streaming video
» Volkswagen accelerează și anunță că va lansa 70 de noi modele electrice în zece ani. Compania avertizează că trecerea la ”electrice” va duce și la concedieri

Top