Primarul Ionuț Stan l-a reclamat pe secretar la prefect
Primarul Ionuț Stan l-a reclamat pe secretar la prefect

Inspectorii de muncă au făcut multe drumuri în ultimele luni la Primăria Albeni. Acolo scandalurile s-au ţinut lanţ. Au existat neînţelegeri între primarul Ionuţ Stan şi subalteri, pe de o parte, şi între primar şi Consiliul Local şi cetăţeni, pe de altă parte. Angajaţii au depus sesizări pentru diferite nereguli şi la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj. George Romanescu, şeful ITM Gorj, a declarat că au fost efectuate șapte controale în domeniul relaţiilor de muncă şi trei controale în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă. Ultima verificare a avut loc miercuri. Angajatorul a fost amendat în total cu 37.000 de lei. Ultimele două amenzi aplicate de inspectorii de muncă a fost de 10.000 de lei. Una dintre nereguli este neplata salariilor la timp, dar şi netransmiterea la timp a deciziilor de majorare a salariilor.

Multe amenzi au fost contestate

Potrivit lui George Romanescu, majoritatea amenzilor sunt contestate în instanţă. Amenzile pot fi achitate la jumătate, însă mulţi le contestă şi au câştig de cauză din partea magistraţilor. „Am primit de la Albeni foarte multe sesizări care vizeză relaţiile de muncă şi sănătatea şi securitatea în muncă. Am mers la toate sesizările şi per total am aplicat amenzi de 37.000 de lei. Ultimul control s-a derulat chiar săptămâna aceasta. Când suntem sesizaţi, mergem să facem verificări. Nu putem să avem toate datele de peste tot, dacă nu suntem sesizaţi cu privire la încălcarea legii. Numai la Primăria Albeni am derulat zece controale“, a declarat George Romanescu, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.
La Primăria Albeni a efectuat controale şi Prefectura Gorj, prin Corpul de Control al prefectului Ciprian Florescu.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.