Acasă Local Gorj Alunecare de teren în comuna Bustuchin, în zona râului Amaradia

Alunecare de teren în comuna Bustuchin, în zona râului Amaradia

-

Câteva gospodării din comuna Bustuchin sunt afectate de o alunecare de teren reactivată ca urmare a precipitaţiilor din ultima perioadă. Alunecarea de teren se manifestă în zona râului Amaradia, iar câteva gospodării se află în apropiere şi riscă să fie afectate în ceea ce priveşte structura de rezistenţă. Ion Călinoiu, şeful Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj, a precizat că au fost realizate deja câteva lucrări de consolidare a malului apei, prin decolmatări în albie şi amenajarea unei structuri de sprijin. În zonă a ajuns şi o Comisie de specialişti, care a făcut o evaluare. Aceasta va sta la baza unei documentaţii care va fi trimisă la guvern pentru obţinerea de finanţare. Ion Călinou a declarat că este necesară o lucrare de amploare care va urmări consolidarea malului, având în vedere că la erodarea acestuia contribuie şi torenţii care vin de pe versant.

Zone predispuse la alunecări

Conform lui Ion Călinoiu, zona Bustuchin este predispusă alunecărilor de teren şi apariţiei de situaţii de urgenţă. Prin urmare, în zonă vor avea loc investiţii. Şeful Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj a mai spus că lucrări de consolidare sunt programate şi pe cursurile râurilor Jiu, Amaradia şi Gilort. Călinoiu spune că se doreşte ca prin astfel de investiţii să se evite inundaţii soldate cu pagube majore, precum cele din anul 2014 de pe râul Gilort, în oraşul Novaci. „Avem nevoie de fonduri de la guvern pentru lucrarea de la Bustuchin. În rest, ne-am concentrat cu investiţiile din acest an pe punctele unde de regulă apar situaţii de urgenţă. Facem acele investiţii de consolidare în zona râurilor Jiu, Gilort şi Amaradia“, a declarat Ion Călinoiu, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.