10.1 C
Craiova
sâmbătă, 19 octombrie, 2019
Acasă Local Una dintre cele mai vechi școli din Slatina, Școala Gimnazială „Ștefan Protopopescu“,...

Una dintre cele mai vechi școli din Slatina, Școala Gimnazială „Ștefan Protopopescu“, a organizat, miercuri, 27 februarie, acțiunea „Porți deschise“.

-

Sute de copii de la mai multe grădinițe din oraș au călcat pragul Școlii Gimnaziale „Ștefan Protopopescu“ din Slatina, cei mai mulți copii din grupa mare venind însoțiți de educatori. A fost acțiunea „Porți deschise“, una importantă pentru părinții care încă nu s-au decis ce școală să aleagă pentru copiilor lor. Directorul instituției, prof. Mihaela Pirnă, a recunoscut că pentru nehotărâți momentul este destul de întârziat, motiv pentru care, pentru o mai mare eficiență, ia în calcul ca de anul școlar viitor acțiunea să se desfășoare undeva în primul semestru.

Laboratorul de robotică, atracția celor mici

Oaspeții au fost primiți la intrare de directorul școlii, au făcut și fotografii cu gazdele, pornind apoi să facă turul școlii. Cei mici au văzut sălile în care ar urma să învețe din toamnă, dacă părinții vor alege această unitate de învățământ, însă punctul de atracție a fost, fără excepție, laboratorul de robotică. Elevii care frecventează clubul de robotică din școală le-au arătat celor mici ce pot face roboțeii construiți din piese lego doar tastând comenzile pe laptop. Interacțiunea cu calculatorul aveau, de altfel, să o experimenteze și în sala multimedia, unde au avut în față ecrane mai mari.
Școala are și o sală rezervată activității after-school, unde elevii desfășoară activități educative, dar și recreative și au chiar posibilitatea să se relaxeze. „Nu am avut posibilitate, deși avem ceva în plan, să amenajăm altfel sala, așa că le-am permis părinților să le aducă salteluțe. E greu să-i ții ore întregi pe scaun“, a explicat directorul școlii.
Deosebit de prietenoasă s-a dovedit a fi și biblioteca școlii, organizată ca o mansardă, cu rafturi la nivelul micuților și decor din povești.
„Ne interesează foarte mult activitățile, iar ce am găsit aici chiar e ofertant. Am veni din zona Gară, nu e chiar aproape, dar nici orașul nu e foarte mare, n-ar fi o problemă“, a declarat un părinte care și-a adus copilul să vadă școala.
Părinții sunt încântați, în cazul acestei școli, și de perspectiva ca încă din școala primară cei mici să poată frecventa clubul de robotică, iar din clasa a IV-a să aibă în programă, opțional, ore de informatică.
Conform calendarului, școlile au făcut, în această perioadă, publice pe site-urile oficiale ofertele pentru clasa pregătitoare, până pe 9 martie fiind organizate acțiuni de tip „Porți deschise“. În perioada 4-22 martie se derulează prima etapă a înscrierilor la clasa pregătitoare, iar procesul se încheie, după parcurgerea și celei de-a doua etape, în 19 aprilie 2019.

ȘTIRI VIDEO GdS