14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalLuptătorii SAS fac apel pentru ajutorarea unui fost coleg, rănit de un interlop

Luptătorii SAS fac apel pentru ajutorarea unui fost coleg, rănit de un interlop

Polițiștii Serviciului Acțiuni Speciale din Olt s-au mobilizat să-i ofere ajutorul bănesc de care fostul lor coleg, Ciprian Sfichi, luptătorul rănit cu doi ani în urmă, cu sabia, de un interlop, în timpul unei percheziții domiciliare, are atâta nevoie. Fostul lor coleg din Suceava, astăzi pensionat, are nevoie de aproximativ 100.000 de euro, bani necesari unor terapii de recuperare costisitoare, care se fac în Germania și Turcia.
„În anul 2017, în timpul executării unei misiuni, a fost lovit de un interlop cu sabia în cap. El necesită mai multe intervenții medicale la clinici de specialitate din Germania și Turcia, ale căror costuri se ridică la 100.000 de euro, pentru a duce o viață cât de cât normală. Ce ar trebui să înțeleagă oamenii este că de fiecare dată când pornim în misiune ne expunem pericolelor, pentru a le asigura un trai civilizat, în condiții normale, să se poată bucura de libertățile lor, și îi chemăm să se alăture efortului nostru de a-l sprijini pe colegul nostru“, a declarat promotorul acțiunii în Olt, un ofițer SAS.
Strângerea de fonduri a fost demarată în mediul on-line, însă se desfășoară în medii diverse. Astfel au sărit în ajutor și alergătorii din grupul Slatina Running, oameni pasionați de mișcare, dar care s-au alăturat până acum mai multor cauze umanitare, ultima chiar în urmă cu două săptămâni, când s-au strâns 2.600 de lei pentru o tânără care înfruntă cancerul. Alergătorii fac apel la cei care vor să li se alăture, o alergare caritabilă fiind programată pentru 17 martie 2019, a declarat coordonatoarea grupului, Simona Floricel.
Banii de care are nevoie fostul polițist sunt foarte mulți și, cel mai probabil, suma va fi greu de atins, a mai spus ofițerul SAS. „S-au strâns până acum, din ce știm, 20 și ceva de mii de euro. Încercăm să ajutăm și noi cu ce putem, probabil nu o să se strângă o sumă care să acopere toate nevoile lui, dar vrem să știe că suntem în continuare alături de el“, a mai spus ofițerul oltean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS