7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRobotica CNRG, în etapa națională a concursului First Tech Challenge

Robotica CNRG, în etapa națională a concursului First Tech Challenge

Echipa de robotică a Colegiului Național „Radu Greceanu“ din Slatina s-a calificat din nou în etapa națională a concursului First Tech Challenge, trecând, în week-end, de competiția regională organizată la Timișoara. CNRG-iștii s-au clasat pe locul 15 din 33 de echipe și vor concura, la mijlocul lunii martie, pentru o medlie națională, dar și pentru șansa de a reprezenta România la faza internațională a concursului.
„În perioada 22-24 februarie, am mers la o etapă a concursului First Tech Challenge, e un concurs cu fază internațională de robotică, a fost etapa regională. Au participat 36 de echipe, din zona Oltenia și Banat. În urma acestei etape, au rămas 29 de echipe, care participă împreună cu alte echipe, la faza națională, la mijlocul lunii martie. Noi am participat cu o echipă care a construit un robot încă din septembrie, a suferit multe modificări, multe variante de construcție, un robot deosebit de complex și care realizează multe operații, inclusiv autonomie, cu programare pe o perioadă de 30 de secunde. S-a muncit foarte mult, ideea este că după perioada de concurs – care a avut șase meciuri între două echipe, niște alianțe s-au creat acolo, noi am făcut pe rând echipă cu alte licee – s-au făcut punctaje, s-au creat tot felul de clasamente, și în urma acestor clasamente noi am fost pe locul 15 din cele 29 care merg la olimpiada națională“, a declarat team-leaderul echipei, profesorul Doru Popescu Anastasiu.
Elevii, cei mai mulți fiind olimpici la informatică și matematică și câștigători a numeroase concursuri de informatică, nu sunt la primul succes de acest fel, participând și anul trecut la acest concurs. Clubul de robotică înființat în cadrul liceului, din anul școlar trecut, este, de altfel, primul înființat în județ, astăzi mai multe școli urmându-le exemplul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS