12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljA încetat din viaţă Constantin Gheorghiță, primarul comunei Podari

A încetat din viaţă Constantin Gheorghiță, primarul comunei Podari

Primarul comunei doljene Podari încă din anul 1990, Constantin Gheorghiţă a murit duminică dimineaţa, la o unitate medicală din Bucureşti. Potrivit viceprimarului Petre Prodileanu, edilul Constantin Gheorghiţă fusese supus unei intervenţii chirurgicale pe cord şi a încetat din viaţă în jurul orei 4.00.
Constantin Gheorghiţă a ocupat fotoliul de primar al comunei Podari din februarie 1990, iar de atunci a câştigat toate alegerile. Acesta este motivul pentru care Constantin Gheorghiţă a fost considerat cel mai longeviv primar din judeţul Dolj, ocupând funcţia de edil al comunei Podari 29 de ani la rând.
Cu aproape 7.000 de locuitori şi cinci sate în componenţă, comuna Podari, situată la 5 km de Craiova, este printre cele mai mari din Dolj. Este considerată comuna în care numărul locuitorilor a crescut în ultima perioadă. „Populaţia a crescut de la 6.300 de locuitori la 6.800, după recensământul din 2011. Sunt oameni interesaţi să vină aici, deoarece localitatea se află aproape de Craiova şi există facilităţi“, declara Constantin Gheorghiţă pentru GdS.
Printre investiţiile făcute în comuna Podari în ultimii ani se numără apa curentă, canalizarea, gazele, locuri de casă gratuite pentru tineri, străzi asfaltate, şcoli modernizate, transport gratuit, internet şi cablu la preţuri mici, televiziune locală şi altele.
De altfel, după ce a asfaltat toate străzile din comună (47 km), Primăria Podari a trecut la asfaltarea unui drum pe câmp, care unește Podariul de Bucovăț, printr-un proiect pe Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR).
În ceea ce priveşte locurile de casă pentru tineri, Primăria Podari a pus la dispoziţie cu titlu gratuit parcelele de teren în apropierea stadionului, iar în câţiva ani s-a dezvoltat un adevărat cartier.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS