6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljModernizarea drumului judeţean Craiova - Cetate, scoasă la licitaţie. Vezi la cât se ridică investiţia

Modernizarea drumului judeţean Craiova – Cetate, scoasă la licitaţie. Vezi la cât se ridică investiţia

Președintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a anunțat, joi, iniţierea procedurii de achiziţie publică pentru atribuirea contractului de modernizare a Drumului Judeţean (DJ) 552 Craiova – Cetate, investiție cu o valoare estimată la circa 33 milioane euro, inclusiv TVA, care va fi realizată în cadrul unui proiect finanţat din fonduri europene. Contractul de finanţare a acestui obiectiv, prin Programul Operațional Regional, a fost semnat în iunie 2017, de atunci şi până în prezent fiind parcurşi paşii necesari demarării licitaţiei: elaborarea proiectului tehnic, obținerea autorizației de construire și întocmirea caietului de sarcini. „Modernizarea drumului județean Craiova – Cetate intră în linie dreaptă odată cu lansarea licitației pentru execuția lucrărilor. Aceasta este una dintre cele mai însemnate inițiative pe care Consiliul Județean le derulează cu fonduri nerambursabile, pentru că vorbim despre un demers laborios, pe măsura complexității proiectului. Dincolo de reabilitarea carosabilului, proiectul în sine include numeroase alte lucrări și intervenții, cum ar fi amenajarea de trotuare, piste pentru biciclete, treceri pentru pietoni și stații de autobuz, modernizarea unor poduri, construirea unor podețe, dar și montarea a aproape 800 de indicatoare rutiere“, a precizat președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.
Potrivit anunțului de participare publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, contractul de execuție a lucrărilor de modernizare a DJ 552 Craiova – Mofleni – Bucovăț – Terpezița – Sălcuța – Vîrtop – Caraula – Unirea – Cetate (km 4+200 – km 71+771) are o valoare estimată de 130.229.955,68 lei, fără TVA, din care 63.900.409,92 lei pentru lotul I și 66.329.545,76 lei pentru lotul II. „Fiind vorba de un proiect complex, s-a decis ca modernizarea acestui drum să fie segmentată în două loturi. Primul tronson, cu o lungime de 27 de kilometri, pornește din Craiova și se oprește în apropierea localității Plopșor, în timp ce cel de-al doilea tronson, care ajunge la Cetate, măsoară aproape 40 de kilometri. Soluția împărţirii în două loturi este menită să faciliteze derularea lucrărilor și să creeze condițiile pentru ca investiția să fie dusă la bun sfârșit într-un timp cât mai scurt“, a explicat Prioteasa. „Realizarea acestui obiectiv rămâne o prioritate a instituției noastre, fiind vorba despre o arteră majoră din rețeaua județeană, care conectează municipiul Craiova cu şapte comune, deservind în mod direct localități cu o populație de peste 320.000 de persoane“, a conchis preşedintele Consiliului Județean Dolj.
Potrivit informaţiilor din Sistemul Electronic de Achiziții Public, firma câştigătoare, pentru fiecare lot în parte, va fi desemnată cea a cărei propunere tehnică va răspunde la toate cerinţele minime obligatorii solicitate prin documentaţia de atribuire şi va avea cel mai mare punctaj. „În cazul în care două sau mai multe oferte vot fi situate pe primul loc, autoritatea contractantă va solicita o nouă propunere financiară, iar contractul va fi atribuit ofertantului a cărui nouă propunere financiară va avea preţul cel mai scăzut“, se mai explică în anunţul de participare. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 10 aprilie 2019.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS