Potrivit oamenilor legii, craioveanul de 48 de ani a fost prins în mai multe rânduri conducând fără permis
Potrivit oamenilor legii, craioveanul de 48 de ani a fost prins în mai multe rânduri conducând fără permis

Ofiţerii Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj, împreună cu Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională şi cu sprijinul autorităţilor germane, au extrădat din Frankfurt, Germania, un craiovean, de 48 de ani, urmărit internaţional în baza unui mandat de executare a unei pedepse de patru ani de închisoare. Este vorba de craioveanul Ionuţ Bărbulescu, care, spun oamenii legii, a fost extrădat din Germania în cursul zilei de marţi, 19 februarie. „Pe numele bărbatului în cauză, instanţa de judecată a emis un mandat de executare a pedepsei de patru ani de închisoare pentru comiterea de infracţiuni la regimul rutier. Cel în cauză a fost încarcerat în penitenciar“, au precizat poliţiştii doljeni.
Astfel, în octombrie 2016, craioveanul a fost condamnat la un an şi zece luni de închisoare cu executare pentru două infracţiuni de conducere fără permis. A stat după gratii până în noiembrie 2017, iar între timp, în decembrie 2016, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare într-un alt dosar de conducere fără permis şi refuzul recoltării de probe biologice.
Ulterior, acelaşi craiovean a fost prins din nou conducând băut şi fără permis, iar în iulie 2017, a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare, pedeapsă care le cuprinde şi pe primele două. Din pedeapsa de patru ani de închisoare se scade perioada executată deja, de la 15.10.2016 la 29.11.2017. Pentru că nu a fost găsit, bărbatul a fost dat în urmărire, iar în cursul zilei de marţi a fost extrădat din Germania.
Tot marţi, poliţiştii doljeni au depistat o femeie, de 56 de ani, din Craiova, pe numele căreia autorităţile din Belgia au emis un mandat european de arestare, pentru comiterea unui furt din societate comercială. Mai exact, femeia este acuzată că a furat bunuri dintr-un magazin de bijuterii din Belgia prin metoda distragerii atenţiei. Craioveanca a fost reţinută pe o perioadă de 24 de ore, urmând să fie dusă la Curtea de Apel Craiova cu propunere de arestare preventivă.

Aldezir MARIN
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.