11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDispare Piaţa Chiriac, aici vor fi mutate DIT şi Evidenţa Populaţiei

Dispare Piaţa Chiriac, aici vor fi mutate DIT şi Evidenţa Populaţiei

Una dintre cele mai cunoscute şi vechi pieţe ale Craiovei va dispărea. Este vorba despre Piaţa Chiriac de pe strada Caracal, care a fost scoasă din administrarea SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL, revenind în acest fel în patrimoniul primăriei. Pe locul fostei pieţe va fi ridicată o clădire nouă, în care vor fi mutate două direcţii ale primăriei: Direcția de Impozite şi Taxe (DIT) și Direcţia de Evidenţă a Persoanelor Craiova. Ulterior, dacă imobilul permite şi mutarea altor instituţii ale administraţiei locale, aici vor putea fi plasate şi alte servicii.
Decizia a fost luată printr-o Hotărâre a Consiliului Local a Muncipiului Craiova, a primit viza de legalitate din partea Prefecturii Dolj şi urmează predarea-primirea terenului pe s-a aflat până acum Piaţa Chiriac.
„A fost o discuţie în cursul anului trecut cu privire la Piaţa Chiriac, între noi şi primărie. Am fost întrebaţi dacă intenţionăm să mai organizăm activitate comercială acolo. Am analizat toate posibilităţile, după ce am mutat piaţa de angro în Târgul Municipal. Am vrut iniţial să păstrăm Piaţa Chiriac, pentru a amenaja o piaţă de cartier, şi să mutăm activitatea de vânzare cu expunere a păsărilor, dar nu s-au găsit persoane doritoare să facă un astfel de comerţ. Drept urmare, piaţa a rămas mai mult goală şi am folosit-o doar în perioada sărbătorilor pascale, pentru sacrificarea mieilor. Primăria şi-a arătat intenţia de-a găsi un spaţiu accesibil pentru a construi o clădire unde să-şi desfăşoare activitatea unele dintre serviciile primăriei. Ne-au trimis o adresă prin care ne anunţau că vor prelua de la noi din concesiune Piaţa Chiriac, ceea ce s-a întâmplat în şedinţa Consiliului Local din 30 ianuarie 2019. S-a primit şi viza de legalitate de la prefectură şi zilele acestea vom face un proces-verbal de predare-primire. La acest moment, acolo mai este un chioşc care are ca obiect de activitate vânzarea de produse agro-alimentare aflat pe un domeniu privat“, a precizat, pentru GdS, Alin Mărăcine, directorul Direcţiei Pieţe şi Târguri Craiova.

Studiu de fezabilitate, în acest an

Într-adevăr, Primăria Craiova confirmă faptul că terenul în suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi va fi folosit în acest scop, dar şi faptul că proiectul este încă la început.
„Primăria urmează să liciteze un studiu de fezabilitate (SF) pentru realizarea unei clădiri moderne în vederea mutării Direcţiei de Taxe şi Impozite, care are sediul în Piaţa Centrală, şi a Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor Craiova, al cărei sediu trebuie eliberat foarte repede pentru că urmează să fie reabilitat. Dacă în urma studiului reiese că locaţia respectivă permite şi mutarea altor servicii ale primăriei, se va face şi acest lucru. Anul acesta vom licita studiul de fezabilitate (SF), după care urmează proiectarea“, a precizat Mihail Genoiu, primarul Craiovei.

Piaţa Chiriac, a treia piaţă a oraşului

Piaţa Chiriac a fost a treia piaţă a Craiovei, după pieţele Elca (Piaţa Veche) şi Marşeu (Piaţa Centrală). A fost deschisă în anul 1890.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS