11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTrei morţi şi trei internaţi în spital, în urma intoxicării cu fum

Trei morţi şi trei internaţi în spital, în urma intoxicării cu fum

Trei persoane au murit duminică noaptea, iar alte trei au ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova, după ce s-au intoxicat cu fumul produs de un generator electric. Duminică seara, un vecin, care s-a dus până la familia respectivă, care locuieşte pe strada Drumul Apelor, i-a găsit inconştienţi şi a anunţat la numărul de urgenţă 112.
„La faţa locului s-au deplasat două autospeciale transport victime multiple, o maşină de descarcerare şi o ambulanţă“, a spus Tania Vâlceanu, purtător de cuvânt al ISU Oltenia.
Salvatorii au încercat resuscitarea a trei persoane: o tânără de 25 de ani şi doi copii, de 10 şi respectiv 15 ani. Din păcate, aceştia nu au răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul. Ieri, doi pacienți erau încă internaţi în Secţia de Anestezie Terapie Intensivă. „La reanimare se află un băiat de 12 ani care este detubat, starea lui fiind mai bună şi are o evoluție favorabilă. Femeia de 52 de ani respiră singură şi este conștientă. A treia pacientă, o fată de 15 ani, este conștientă şi cooperantă“, a declarat Mădălina Ispas, director medical în cadrul SJU Craiova.
Potrivit cadrelor medicale, toţi pacienţii intoxicaţi cu fum au evoluție favorabilă și niciunul nu a suferit arsuri.
În zonă, mai multe familii fac căldură în locuinţe cu generatoare, după ce compania de electricitate le-a tăiat curentul. Poliţiştii au demarat o anchetă pentru a stabili exact ce s-a întâmplat. Nu au găsit niciun act de identitate în locuinţă şi, deocamdată, nu au putut stabili gradul de rudenie dintre cele 6 victime.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS