16.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTurism în Israel, cu sprijin de la statul lor

Turism în Israel, cu sprijin de la statul lor

Ministerul Turismului din Israel investeşte în statele care au zboruri către Ţara Sfântă. Statul israelian subvenţionează sub diverse forme companiile aeriene, agenţiile de turism sau chiar direct turistul, astfel încât să atragă cât mai mulţi turişti în Israel.

Ministerul Turismului din Israel a organizat o conferinţă de presă, luni seară, la Hotelul Ramada din Craiova, pentru a promova turismul către ţara lor, pornind de la ideea că din Craiova s-a introdus spre finalul anului 2018 o cursă aeriană către Tel Aviv. Însă tocmai ieri, când era programată conferinţa, din cauza ceţii din jurul Craiovei, aeronava nu a plecat de la Tel Aviv, iar zborul care trebuia să îi aducă pe reprezentanţii Ministerului Turismului de la ei a fost anulat şi reluat a doua zi. Conferinţa organizată la Craiova a fost moderată de Răzvan Pascu, consultant de marketing turistic, care a prezentat, în linii mari, ceea ce face guvernul israelian pentru a atrage turiştii în Israel, în special pe cei europeni. „Lucrăm de aproape un an cu Ministerul Turismului din Israel. Ei sunt dispuşi să susţină cu bugete agenţiile de turism din România. Lucrează atât direct cu agenţiile, cât şi cu consumatorul final“, a spus Răzvan Pascu, accentuând ideea că Israelul ca destinaţie turistică nu înseamnă doar turism religios, ci mult mai mult.
Din cei circa 4 milioane de turişti care au ajuns în 2018 în Israel, circa 107.000 au fost din România. Statisticile arată că 56% dintre turişti au ajuns în Israel pentru turismul religios, cunoscut fiind faptul că Ierusalim este considerat Oraşul Sfânt de către aproape jumătate din populaţia globului. De asemenea, 16% dintre turişti s-au declarat ca neaparţinând vreunei religii, ceea ce înseamnă că au vizitat Israel pentru alte calităţi. 55% dintre turişti au vârste până în 45 de ani.

Companiile aeriene, subvenţionate de statul israelian

În primul rând, este foarte importantă logistica turistică pentru a atrage turişti străini într-o ţară. Statul israelian exploatează acest lucru. Din România există 64 de zboruri pe săptămână către Israel şi retur. Se zboară din şase mari oraşe din România, către Israel. Statul israelian exploatează acest lucru. „Companiile aeriene sunt subvenţionate de către statul israelian. Fiecare companie poate primi între 59 și 65 de dolari preţul pentru fiecare persoană pe care o duce în Israel. Aşa se explică de ce există bilete de avion ieftine, la 90-100 de dolari unul“, a precizat consultantul de marketing turistic.
Atenţie, însă! Din aeroporturile israeliene către ţară (Tel Aviv şi Ierusalim) securitatea este mult mai aspră ca în alte părţi ale lumii. Autorităţile poartă mici interviuri cu turiştii, atât la dus, cât şi la întoarcere. De aceea, turiştii trebuie să fie în aeroport cu cel puţin trei ore înainte de ora zborului.

Facilităţi pentru turişti şi pentru agenţiile de turism

Oficiul de Turism din Israel a creat pachete pentru hotelurile de 4 şi 5 stele din Ierusalim, astfel că turiştii care se cazează minimum trei nopţi în acele hoteluri primesc drept bonus vouchere, care conţin fie un tur gratuit al oraşului, fie o cină gratuită. În medie, turiştii cheltuiesc 153 de dolari pe zi în Israel, fără să fie inclus costul cu zborul, iar perioada propice pentru concedii este primăvara şi toamna, dar şi de Crăciun sau de Revelion, când apa mării are 26-27 de grade şi tot atâtea sunt în aer.
Agenţiile de turism din România care participă la diverse târguri de turism sau care cumpără panouri publicitare pentru a promova Israelul ca destinaţie vor primi de la statul israelian jumătate din costurile suportate de agenţie. Deja un mare turoperator român a încheiat o convenţie cu Ministerul Turismului din Israel, convenţie de care beneficiază turiştii români care călătoresc în ţara respectivă.
Guvernul a investit şi într-un tren de mare viteză care leagă Tel Aviv de Ierusalim şi de alte oraşe. În 2019, se organizează concursul Eurovision în Israel, iar statul deja investeşte în infrastructura adiacentă, în sensul că se pregătesc corturi imense care pot găzdui câte 10.000 de oameni.
Israelul înseamnă mai mult decât turismul religios, spune consultantul în marketing turistic. Există 50 de plaje mari ca în Miami (SUA), există destinaţii pentru familii cu copii (Eliat), dar şi zone care pot să încurajeze trendul mondial: turismul gastronomic, fiind o varietate de gusturi şi obiceiuri culinare. De exemplu, există hoteluri care excelează la capitolul aperitive, un astfel de hotel este în Jaffa ce oferă un record de 22 de aperitive pentru turişti. Tel Aviv este o destinaţie pentru party sau city break. Există ghizi care seara organizează tururi de trei ore în cinci baruri cu muzică diferită şi în care se consumă alcool.
Turismul din diverse zone din Israel (în afara zonelor cu impact religios) este considerat din categoria premium.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS