15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞoferul care a omorât doi oameni în timp ce transmitea live pe Facebook, condamnat la închisoare

Şoferul care a omorât doi oameni în timp ce transmitea live pe Facebook, condamnat la închisoare

Judecătoria Slatina s-a pronunțat în cazul în care Ion Cismaru a fost judecat pentru ucidere din culpă, condamnându-l pe acesta la patru ani și opt luni de închisoare. Bărbatul, care se afla sub influența alcoolului, a condus cu viteză un autoturism cu volan pe partea dreaptă, pe un drum din Olt, în 29 iunie 2018. La un moment dat a pierdut, însă, controlul asupra direcției de mers și autoturismul a pătruns pe contrasens, lovind alt autoturism condus regulamentar de un bărbat de 48 de ani. Șoferul autoturismului lovit pe contrasens a decedat, la fel și o femeie în vârstă de 34 de ani, care se afla pe bancheta din spate a mașinii conduse de șoferul vitezoman și sub influența alcoolului. Femeia era concubina prietenului șoferului vinovat, acesta, care se afla pe scaunul de lângă șofer, fiind și cel care făcea o transmisiune live în acel moment, de pe contul său de socializare.
La șapte luni de la accident, Judecătoria Slatina a stabilit acordarea de daune morale considerabile familiilor celor două victime. Astfel, fiica, soția, mama și tatăl bărbatului nevinovat vor primi, dacă sentința va fi menținută de instanța superioară, în cazul unui eventual apel, câte 150.000 de lei fiecare. Și cei trei copii minori ai femeii, dar și soțul acesteia, ar urma să primească daune de câte 25.000 de euro. Aceleași sume le-ar reveni și părinților femeii, precum și celor cinci frați, instanța acordând, de asemenea, și daune materiale, în sume, însă, mai mici. Plata acestor daune cade în sarcina asiguratorului, parte responsabilă civilmente. Sentința pronunțată luni, 28 ianuarie 2019, poate fi atacată cu apel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS