Acasă Local Prognoza meteo pe două săptămâni în Oltenia şi la munte

Prognoza meteo pe două săptămâni în Oltenia şi la munte

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 28 ianuraie – 10 februarie. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

În Oltenia, până pe 1februarie și, din nou, în intervalul 6 – 10 februarie, media temperaturilor maxime va fi de 4…5 grade. Între 2 și 5 februarie vremea se va încălzi și se vor înregistra valori diurne cuprinse între 8 și 10 grade, în medie. Evoluția temperaturilor minime va fi asemănătoare: până pe 2 februarie, media regională se va situa în jurul valorii de 0 grade, în următoarele 3 zile va crește la 4 grade, iar după 5februarie va fi în scădere treptată, astfel încât, la finalul celei de a doua săptămâni a intervalului de prognoză va scădea spre – 3….- 2 grade. Vor fi precipitații în intervalul 28 – 31 ianuarie, vor fi posibile și cantități de apă însemnate. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată și în a doua săptămână de prognoză, mai ales în perioada 4 – 7 februarie.

La munte, media temperaturilor maxime va deveni ușor pozitivă mai ales la începutul lunii februarie, când va fide 2…4 grade. După 5 februarie, vremea se va răci treptat, iar până la finalul celor două săptămâni de prognoză se vor atinge valori diurne între – 4 și -2 grade, în medie. Minimele termice se vor situa în jurul valorii de – 4 grade până pe 2 februarie, iar în următoarele două zile se va resimți o încălzire a vremii și temperatura va crește, astfel încât media se va apropia de 0 grade. După 5 februarie, la fel ca și în cazul evoluției temperaturilor diurne, se va resimți o scădere treptată a regimului termic ce se va concretiza prin valori minime, în medie, de – 9…- 8 grade. Se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a intervalului, dar pe arii mai extinse și posibil însemnate cantitativ acestea vor fi în perioada 29 – 31ianuarie, iar cu o probabilitate ridicată și după data de 4 februarie.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version