14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjÎncasarea impozitelor şi a taxelor locale, blocată la Primăria Albeni

Încasarea impozitelor şi a taxelor locale, blocată la Primăria Albeni

Primăria din Albeni nu poate încasa taxele şi impozitele pe anul 2019. Cetăţenii sunt revoltaţi că unitatea nu funcţionează, mai ales cei care aveam nevoie de adeverinţe că sunt la zi cu plata taxelor către bugetul local. Administraţia comunei Albeni, măcinată de scandaluri în ultimii doi ani, a anunţat cetăţenii că impozitele şi taxele nu pot fi încasate, din cauză că nu a fost încă închis anul fiscal 2018 şi deschis anul fiscal 2019. Cel puţin aşa este menţionat pe anunţurile Primăriei Albeni, făcute publice din dispoziţia primarului Silviu Ionuţ Stan. Ar fi apărut diferenţe la încasările pe anul trecut şi trebuie făcute actele fiscale pentru a pune ordine în toate documentele primăriei. Astfel, nu se pot face încasări noi, respectiv pe anul 2019, până nu se finalizează situaţiile pe anul fiscal 2018. Deja o lună este pierdută, în ceea ce priveşte încasările pe anul în curs.

Primarul are probleme cu poliţia

Problemele şi scandalurile se ţin lanţ la Albeni. Chiar săptămâna trecută, poliţiştii l-au vizitat pe primarul Silviu Ionuţ Stan, acuzat că ar fi agresat-o fizic pe contabila instituţiei. Edilul este acum cercetat pentru purtare abuzivă. Nici autorităţile judeţene, respectiv reprezentantul guvernului în teritoriu, nu mai înţeleg ce se întâmplă la Primăria Albeni. Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, a trimis de mai multe ori Corpul de Control la Albeni în ultimul an. Este de aşteptat să se facă verificări şi în cazul situaţiei impozitelor şi taxelor locale. Florescu a spus că aşteaptă doar ca instituţia să fie sesizată şi problema să fie de competenţa Corpului de Control al Instituţiei Prefectului. În acelaşi timp, Ciprian Florescu aşteaptă ca poliţia să finalizeze cercetările care îl vizează pe primar. Poliţia a deschis deja un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de purtare abuzivă. Prefectul susţine că aşteaptă să vadă cum va fi soluţionată cercetarea poliţiştilor şi spune că a fost informat imedat în legătură cu situaţia de la Albeni.

Nu există soluţii pentru Albeni pentru primarul ales

Prefectul de Gorj a mai declarat că a trimis în trecut Corpul de Control la Albeni, însă primarul Ionuţ Stan le-a considerat răzbunări venite din partea lui Ciprian Florescu. Reprezentantul guvernului în teritoriu a menţionat că nu va mai face niciun fel de declaraţii pe tema viitoarelor controale ale Instituţiei Prefectului la Primăria Albeni, pentru a evita orice speculaţii şi interpretări din partea edilului Ionuţ Stan. La Prefectura Gorj au fost trimise în ultimele luni o serie de plângeri şi sesizări. Nu şi în ultima perioadă. Florescu a spus că, după cele întâmplate, se aşteaptă ca la Instituţia Prefectului să primească din nou sesizări de la angajaţi ai Primăriei Albeni. Dacă vor fi identificate nereguli vor putea fi aplicate sancţiuni, respectiv avertismente sau chiar amenzi. Prefectul a precizat că au mai fost aplicate sanţiuni la ultimele verificări ale Corpului de Control.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS