17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljStadionul de atletism, scos la licitaţie

Stadionul de atletism, scos la licitaţie

Execuţia stadionului de atletism a fost scoasă la licitaţie, ofertele umând să se primească până la data de 27 februarie (Foto: Lucian Anghel)

Primăria Craiova a făcut şi ultimul pas în privinţa construirii stadionului de atletism de 5.000 de locuri, care ar urma să se realizeze lângă arena „Ion Oblemenco“, pe şantierul abandonat în 2016: a scos la licitaţie execuţia lucrărilor. După ce a plătit 340.700 de lei pentru a avea un nou proiect tehnic, având în vedere că s-a făcut conversia de la categoria V la categoria II IAAF (stadion omologat de Federația Internațională de Atletism pentru competiții internaționale) şi a obţinut toate avizele necesare, municipalitatea caută acum constructorul care să finalizeze arena. Anunţul de participare a apărut în SICAP (Sistemul informatic colaborativ pentru mediu performant de desfăşurare a achiziţiilor publice) pe 15 ianuarie, iar autorităţile locale aşteaptă ofertele până pe 27 februarie.
Suma estimată pentru realizarea stadionului este una consistentă – 40.897.869,79 lei fără TVA (circa zece milioane de euro), constructorul urmând să continue lucrările începute în 2015, dar după noul proiect, cu modificările şi reamenajările stabilite pentru omologarea la categoria a II-a, conform normelor IAAF. „Lucrările care fac obiectul contractului se referă la realizarea stadionului de atletism alcătuit din teren de sport şi clădiri dedicate sportivilor şi spectatorilor, conform limitei desenate explicit pe planul de situație“, se explică în anunţul de participare la licitaţie. Tot de aici aflăm că „stadiul actual al lucrărilor de construcție se află la nivelul structurii de rezistență aferente zonei de gradene și al structurii corpurilor centrale“, că au fost achiziționate și montate echipamentele din punctul termic şi că s-au realizat rețelele de canalizare menajeră și pluvială exterioare, de alimentare cu apă și de alimentare cu agent termic primar pentru încălzire și apă caldă.
Municipalitatea a stabilit drept criteriu de atribuire „cel mai bun raport calitate – preţ“, componenta financiară (preţul cel mai scăzut) reprezentând 90 la sută din punctaj, diferenţa de 10% fiind pentru componenta tehnică a ofertei (o garanţie a lucrării extinsă de la patru la cinci ani). Constructorul căruia i se va atribui contractul va avea zece luni la dispoziţie să termine lucrarea. Potrivit anunţului de participare postat de primărie în SICAP, sistematizarea exterioară a întregii parcele, împreună cu parcările şi circulațiile auto nu intră în acest proiect, ci vor face obiectul unui alt proiect.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS