Acasă Local Dolj Şoferul care a intrat cu maşina în Urgenţă, pus sub control judiciar

Şoferul care a intrat cu maşina în Urgenţă, pus sub control judiciar

-

Maşina scăpată de sub control a trecut prin uşile UPU şi a ajuns până lângă biroul de Triaj

Judecătorii craioveni au hotărât, ieri, să-l pună sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile pe bărbatul care a trecut cu maşina prin uşile Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului de Urgenţă Craiova. Incidentul s-a petrecut sâmbătă noapte, în jurul orei 22.00, în timp ce în incinta UPU erau zeci de cadre medicale, pacienţi şi aparţinători ai acestora.
Maşina scăpată de sub control, la volanul căreia se afla Ioan Lupu, de 39 de ani, din Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin, a trecut prin uşile de termopan ale UPU şi s-a oprit după ce a lovit un stâlp de beton, în apropierea biroului Triaj. Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, bărbatul locuieşte fără forme legale în municipiul Craiova. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. În faţa anchetatorilor, şoferul a explicat că a parcat maşina în faţa UPU pentru a lăsa băiatul unor vecini, care suferise o leziune la un deget. Înainte să plece, pentru că maşina avea o defecţiune, a ridicat capota şi a încercat să vadă ce se întâmplă. Apoi a urcat la volan şi când a pus contactul, maşina a pornit de pe loc şi a trecut prin uşile unităţii medicale. Din fericire, nici o persoană nu a fost rănită grav în urma acestui incident. Poliţiştii doljeni au precizat că pe numele şoferului a fost întocmit un dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi distrugere. Ioan Lupu a fost reţinut în cursul zilei de duminică, iar ieri, după o noapte petrecută în arestul IPJ Dolj, a fost dus la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă. Instanţa nu a fost de acord cu solicitarea anchetatorilor şi a luat faţă de inculpat măsura controlui judicar pe o perioadă de 60 de zile. Hotărârea Judecătoriei Craiova poate fi contestată de inculpat şi procurori.

Aldezir MARIN
Aldezir MARIN
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.