Acasă Local Gorj AJOFM Gorj plăteşte mai puţine indemnizaţii de şomaj

AJOFM Gorj plăteşte mai puţine indemnizaţii de şomaj

Rata şomajului îşi menţine trendul descendent la nivelul judeţului Gorj

Numărul şomerilor este în continuare în scădere la nivelul judeţului Gorj. Potrivit lui Romeo Chiriac, directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă(AJOFM) Gorj, la această dată sunt înregistraţi 5.914 şomeri la nivelul judeţului Gorj, din care 2.671 sunt femei. Romeo Chiriac a mai spus că şomeri indemnizaţi sunt 2.030, iar diferenţa până la aproape 6.000 sunt persoane care nu beneficiază de vreun stimulent financiar. Rata şomajului este în prezent de 4,35%, fiind una cu mult în scădere, faţă de perioada similară a anului trecut, după cum a precizat Romeo Chiriac. În luna ianuarie a anului trecut, rata şomajului în Gorj era de 6,32%, aferentă unui număr de 8.600 de persoane.

Nu sunt notificări de la firme

Romeo Chiriac a precizat că şi în perioada următoare numărul de şomeri va înregistra un trend descrescător. Până acum nu este înregistrată vreo notificare privind concedieri colective din partea angajatorilor din judeţ. A fost primită anul trecut o notificare din partea Cazare Cantine Motru, însă, între timp, societatea a obţinut un contract de prestări servicii în zona unde îşi are punctul de lucru. „Am avut depusă la finalul anului trecut o singură notificare la sediul nostru, din partea SC Cazare Cantine Motru. Este vorba de firma care furnizează servicii de preparare şi de servire a mesei calde pentru mineri. Din câte am înţeles, s-ar fi rezolvat şi acum nu mai fac niciun fel de disponibilizări, pentru că au un contract pe care trebuie să îl onoreze. Notificarea nu mai este valabilă. Pe anul acesta nu mai avem niciun fel de notificare“, a declarat Romeo Chiriac, directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj.

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version