12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn copil şi o femeie, tâlhăriţi în plină stradă

Un copil şi o femeie, tâlhăriţi în plină stradă

Magistraţii de la Judecătoria Craiova au dispus, la sfârşitul săptămânii trecute, arestarea preventivă a doi tineri din municipiu, suspectaţi că au atacat şi tâlhărit două persoane, un copil de 13 ani şi o femeie de 31 de ani. În ambele cazuri, suspecţii le-au luat victimelor telefoanele mobile şi au fugit.
Poliţiştii doljeni au precizat că, în cursul zilei de 9 ianuarie, au reuşit să identifice suspectul unei infracţiuni de tâhărie, comisă în urmă cu o lună, asupra unui copil de 13 ani. „Pe 9 ianuarie, poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Craiova au condus la sediu un tânăr de 19 ani, din Craiova, în baza unui mandat de aducere. Cu ocazia cercetărilor efectuate de poliţişti, s-a stabilit că bărbatul în cauză, împreună cu alt tânăr de 18 ani, din Craiova, în ziua de 5 decembrie 2018, ar fi sustras un telefon mobil de la un minor de 13 ani, prin smulgere, în timp ce acesta se deplasa pe strada Unirii din Craiova“, au precizat oamenii legii.
Este vorba de Durac Nelu Ministeru, care a fost arestat preventiv joi, pe 10 ianuarie, pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată.
„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Durac Nelu Ministeru, pe o durată de 30 de zile, de la 10 ianuarie 2019 până la 8 februarie 2019 inclusiv“, se arată în hotărârea instanţei.
O zi mai târziu, pe 11 ianuarie, aceeaşi instanţă a dispus arestarea craioveanului Claudiu Barbu, de 21 de ani, acuzat tot de tâlhărie calificată. Poliţiştii craioveni spun că suspectul a tâlhărit o femeie de 31 de ani, căreia i-a furat telefonul mobil. „În noaptea de 6 ianuarie, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Craiova au fost sesizaţi cu privire la faptul că o femeie de 31 de ani, din Craiova, care se deplasa pe trotuar, a fost agresată de o persoană necunoscută, care i-a sustras telefonul mobil şi apoi a fugit. În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Craiova au identificat şi prins un tânăr de 21 de ani, din Craiova, bănuit de săvârşirea infracţiunii respective“, au mai explicat reprezentanţii IPJ Dolj.
Tot săptămâna trecută, oamenii legii au prins în flagrant doi tineri de 18 ani, din Craiova, care tocmai ce furaseră portofelul unei tinere de 20 de ani. Totul s-a întâmplat pe strada Matei Basarab din Craiova, iar cei doi suspecţi sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de furt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS