Acasă Local Gorj Minerii vor pleca să lucreze în construcţii, dacă nu li se vor...

Minerii vor pleca să lucreze în construcţii, dacă nu li se vor mări salariile

-

Fostul parlamentar de Gorj, Dan Ilie Morega, este de părere că administraţia Complexului Energetic Oltenia se va confrunta în perioada următoare cu probleme de personal. Dacă nu vor fi majorate salariile într-un cuantum mulţumitor, atunci unii dintre salariaţii din producţie se vor orienta către sectoare cu salarii mai mari. Este cazul domeniului construcţiilor, unde guvernul a impus un salariu minim obligatoriu de 3.000 de lei. Dan Ilie Morega spune că minerii vor pleca în construcţii, unde salariile ajung şi la 4.000-5.000 de lei. La Complexul Energetic Oltenia mai sunt probleme şi legat de protecţia şi condiţiile de muncă, mai susţine fostul deputat. Compania va mai avea de plătit şi taxe în plus de anul acesta. Este vorba de un procent de 2% pe cifra de afaceri, adică o sumă de 80 de milioane de lei, a mai spus Morega. Sunt mineri care fără bonusurile lunare pleacă acasă cu 1.800 de lei.

Negocieri de joi

Sindicatele şi administraţia Complexului Energetic Oltenia au început de joi primele discuţii în ceea ce priveşte posibilităţile de majorare a salariilor la CEO. În timp ce sindicatele au anunţat că mizează pe o creştere de 45% a salariilor pentru angajaţi, administraţia speră ca liderii de sindicat să dea dovadă de înţelegere, având în vedere taxele pe care Complexul Energetic le are de achitat către bugetul de stat. „Vor fi negocieri cu partenerul social. Sigur că toată lumea îşi doreşte majorări de salarii. Noi vom analiza toate posibilităţile şi vedem ce se poate da. Sindicatele au rolul lor şi trebuie să ceară. Noi trebuie să ne aşezăm cu toţii la masa dialogului şi să ajungem la un numitor comun din care toată lumea să aibă de câştigat, dar să nu piardă compania. Avem de achitat o taxă nouă anul acesta. Este certă. Impozitul de 2% pe cifra de afaceri. Se adaugă la aceasta alte 20 de taxe pe care le achităm în decursul unui an. Şi se adună foarte mulţi bani. Numai suma de 80 de milioane de lei reprezintă cam 10% din fondul de salarii de la Complexul Energetic Oltenia“, a declarat Sorin Olaru, şeful Direcţiei de Resurse Umane din Complexul Energetic Oltenia.

ȘTIRI VIDEO GdS

Cum vor tinerii craioveni să cucerească Luna

În acest week-end, la Craiova a avut loc „Space Apps Challenge 2019”, hackathon-ul organizat anual sub patronajul NASA, Agenţia Spaţială Americană. A doua ediţie...

Poliţist arestat la domiciliu

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât să prelungească mandatul de arestare la domiciliu emis pe numele unui poliţist. Este vorba de un agent din cadrul IPJ Dolj.