8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalȘeful DSP Olt a fost eliberat din funcție. Ar putea ajunge la Ministerul Finanțelor

Șeful DSP Olt a fost eliberat din funcție. Ar putea ajunge la Ministerul Finanțelor

Andrei Iordache (foto), șeful interimar al DSP Olt, a fost revocat din funcție ieri de ministrul sănătății, cel mai probabil urmând să fie numit pe o funcție din cadrul Ministerului Finanțelor.
În locul lui Andrei Iordache, cel care ocupa funcția de director interimar al DSP Olt din toamna anului 2017, după ce s-a prezentat în mai multe rânduri la concursul organizat, însă nu l-a promovat, a fost numit Marius Bodescu, auditor în cadrul DSP Olt.
Iordache, care între timp a promovat concursul pe un post de medic în cadrul DSP Olt, va ajunge, potrivit informațiilor confirmate chiar de cel vizat, în schimb, la Ministerul Finanțelor.
Deși în aparență noua funcție nu are nici cea mai mică legătură cu posturile ocupate de Iordache până în prezent, explicația este, în schimb, prietenia cu noua șefă a ANAF, Mihaela Triculescu, dar mai ales cu Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă și cel care conduce, în fapt, guvernul. Mihaela Triculescu este bună prietenă cu Adriana Cotel, șefa Agenției Naționale a Medicamentului, iar Adriana Cotel este o cunoștință intimă a fostului director Andrei Iordache, prin intermediul lui Iordache actuala șefă a ANAF fiindu-i prezentată lui Darius Vâlcov.
Prima funcție publică ocupată de Andrei Iordache, care este absolvent al Facultății de Medicină, a fost cea de șef al Direcției de Tabere și Turism Școlar Olt (care între timp a fuzionat cu Direcția de Tineret, astăzi funcționând ca DTSJ). La acel moment a fost sprijinit de PNL, al cărui membru era. În 2012 a schimbat tabăra, ocupând funcția de director al Spitalului de Pneumoftiziologie Scornicești și, pentru o scurtă perioadă de timp, în 2011, pe cea de director al DSP Olt. De aici a ajuns, în 2012, la Spitalul Județean de Urgență Slatina, de unde a plecat patru ani mai târziu, la plecare acuzând că președintele CJ Olt de atunci, Paul Stănescu, l-ar fi obligat să-l susțină la vedere pe candidatul PSD Emil Moț în competiția pentru Primăria Slatina, altfel și-ar pierde funcția de manager, ceea ce s-a și întâmplat. După acest moment a poposit, pentru scurtă vreme, din nou la PNL, de aici plecând din nou și, susținut de PSD, ocupând din toamna lui 2017 funcția de director interimar al DSP Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS