21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljVacanţe cu 25 la sută mai ieftine, prin ofertele „Early Booking“

Vacanţe cu 25 la sută mai ieftine, prin ofertele „Early Booking“

Ofertele „Early Booking“ se bucură de succes şi în Craiova. Din ce în ce mai multe persoane cumpără din timp pachete pentru vacanţele de vară, atât în ţară, cât şi în străinătate, pentru a beneficia de reduceri care ajung şi până la 25 la sută din costul sejurului. Craiovenii își rezervă vacanța în „Early Booking“ nu doar pentru a beneficia de cele mai bune tarife disponibile, ci și pentru a avea acces la unitățile de cazare pe care şi le doresc.

Programul de „Înscrieri Timpurii“ sau „Early Booking“ aduce multe beneficii celor care își planifică din timp vacanța de vară, spun reprezentanţii agenţiilor de turism. În primul rând, principiul urmat este: cu cât vacanța este rezervată mai din timp, cu atât mai mari sunt șansele de a beneficia de reduceri însemnate. În plus, prin programul „Early Booking“, vacanța este plătită în rate. Reprezentanţii agenţiilor de turism spun că, de la an la an, tot mai mulţi craioveni îşi rezervă din iarnă vacanţele şi se bucură de reduceri care pot ajunge şi la 25 la sută. „Avem deja rezervări pentru vara anului 2019. Cei care au concediile prestabilite şi ştiu în ce perioadă vor să călătorească optează pentru acest tip de rezervare şi scutesc destul de mulţi bani. Reducerile sunt pe trei praguri: cel mai mare este de 20-25 la sută dacă îşi rezervă vacanţele până pe 31 ianuarie. Următorul prag este până în 28 februarie, reducerile fiind de 10-15 la sută, iar apoi până în 31 martie, reducerile ajung la 10 la sută“, a spus Vlad Nica, managerul agenţiei de turism Oltenia Tour din Craiova.
Acesta le recomandă turiștilor să își rezerve vacanța în „Early Booking“ nu doar pentru a beneficia de cele mai bune tarife disponibile, ci și pentru a avea acces la unitățile de cazare pe care şi le doresc. „Recomandăm acest tip de rezervări nu neapărat pentru că turiştii scutesc nişte bani, ci pentru că au de unde alege cel mai bun produs. Din ce în ce mai mulţi oameni călătoresc, iar disponibilitatea de cazare scade. Dacă vei cumpăra mai târziu, chiar dacă plăteşti mai mult, nu ai de unde să alegi. Degeaba recomand un hotel foarte bun dacă din 31 ianuarie nu mai este disponibil. Produsele bune se consumă repede“, a adăugat Vlad Nica.

Antalya, pe locul întâi în preferinţele craiovenilor

Ofertele „Early Booking“ au şi dezavantaje, în sensul că rezervările sunt stricte. Turiştii nu pot amâna sau anula vacanţele decât în anumite condiţii. Reprezentanţii agenţiilor de turism spun că, pentru situaţiile neprevăzute, recomandă asigurările. „Dacă intervine ceva neprevăzut, există asigurări, noi optăm pentru a avea un asigurător, avem un parteneriat serios în acest sens. Poţi recupera 90 la sută din bani doar dacă ai un caz medical, mai exact, dacă se îmbolnăveşte cel care a făcut rezervarea sau un membru al familiei până la gradul 2. Mai sunt situaţii în care, de exemplu, îţi pierzi serviciul, şi în care poţi beneficia de această poliţă. Noi o facem, o recomandăm, iar costurile sunt relativ reduse“, a spus Vlad Nica.
În ceea ce priveşte destinaţiile de vacanţă, Antalya rămâne în topul preferinţelor craiovenilor şi în 2019. Acest lucru se datorează, în mare măsură, şi faptului că, în vara acestui an, a fost introdusă cursa directă care pleacă de pe Aeroportul Internaţional din Craiova. „Având în vedere faptul că, în 2018, gradul de ocupare a avionului care a plecat din Craiova spre Antalya a fost de 98 la sută, Turcia este pe locul 1 la cereri. Apoi, nordul Greciei, Halkidiki, Thassos, Corfu. Cei care au copii mici aleg să meargă mai aproape şi să beneficieze de servicii all-inclusive, deci optează pentru Bulgaria, în detrimentul litoralului românesc. Ne raportăm însă strict la servicii all-inclusive. Pentru perioada de până în vară, respectiv toamnă-primăvară, se vinde foarte bine Republica Dominicană, pentru că nu mai este atât de inaccesibilă pe cât părea. Şapte nopţi de cazare ajung la maximum 2.000 de euro/2 persoane, hotel de 5 stele, all inclusive, plus un mini city break la Madrid“, a adăugat Vlad Nica.

Două curse directe către Antalya de pe Aeroportul Internaţional Craiova

Pentru cei care aleg Antalya, vestea bună e că anul viitor vor fi două curse care vor pleca de pe Aeroportul Internaţional din Craiova. Una dintre acestea este pusă la dispoziție de compania Prestige Tours, iar cealaltă, de Christian Tour. „Ne-am dorit să venim cu acest produs către craioveni pentru că aveam foarte multe solicitări din această zonă. Practic, turiștii craioveni și-au manifestat interesul de a merge în vacanță în această destinație și și-au exprimat dorința de a pleca direct din orașul lor, fără a mai fi nevoie să meargă până în București, de exemplu.
De aceea, în 2019, în perioada 14 iunie – 6 septembrie (ultima plecare), de pe Aeroportul din Craiova va decola în fiecare săptămână un zbor charter către Antalya, care va fi operat împreună cu partenerii noștri de la Blue Air, cu o aeronavă de 162 de locuri. Vestea a fost foarte bine primită de craioveni, astfel că avem deja foarte multe rezervări făcute, atât pentru zborul «inaugural», cât și pentru cursele din vârf de sezon. Antalya este un produs foarte bun, este o destinație căutată pentru raportul calitate-preț imbatabil, pentru confortul și facilitățile oferite de hotelurile de 4 și 5 stele, pentru regimul de masă all inclusive“, a spus, pentru GdS, Raluca Hatmanu, director de marketing şi comunicare al Christian Tour.
Indiferent că optaţi pentru ofertele „Early Booking“ sau nu, pentru a nu avea surprize neplăcute în vacanţă, este bine ca, înainte de a apela la serviciile unei agenţii de turism, să verificaţi situaţia ei pe site-ul Ministerului de Finanţe. Astfel, vă veţi asigura că nu se află în imposibilitatea de a-şi respecta obligaţiile contractuale faţă de dumneavoastră. La fel de important este să ţineţi cont şi de recenziile turiştilor atunci când alegeţi un hotel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS