16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjResponsabilul cu deszăpezirea, înlocuit

Responsabilul cu deszăpezirea, înlocuit

Proasta gestionare a activităților de deszăpezire din Târgu Jiu s-ar putea lăsa cu demisii. Directorul de la Edilitara Public, Alexandru Zaharia, ar intenționa să renunțe la funcție, după ce a avut o dispută verbală cu primarul Marcel Romanescu. Alexandru Zaharia şi-ar fi scris demisia, însă, deocamdată nu l-a informat şi pe primar în legătură cu acest lucru. Edilul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, susține, însă, că directorul Edilitara, Alexandru Zaharia, nu l-a informat despre o posibilă demisie a sa, şi nu i-a înaintat niciun document oficial în acest sens. Cert este că într-o conferință de presă susținută ieri, primarul Marcel Romanescu a anunțat că, după proasta gestionare a activităților de deszăpezire în municipiu, a delegat o persoană care să răspundă din partea Primăriei Târgu Jiu pe toată perioada iernii de modul în care se va face deszăpezirea în oraș. Este vorba despre Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu care va coordona de acum înainte activitățile respective. În mod normal, Alexandru Zaharia, directorul Edilitara Public, s-a ocupat de coordonarea activităţilor de deszăpezire din oraş.

Cere rezilierea contractelor

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a cerut încă de luni și rezilierea contractelor cu firmele de la care Edilitara a închiriat utilaje, din cauza modului defectuos în care au fost deszăpezite străzile din oraș. Patru firme mai au acum contracte cu Edilitara, după ce s-a decis rezilierea unui astfel de contract cu o societate al cărei patron a fost descoperit dormind în utilajul cu care ar fi trebuit să acționeze la deszăpezire. „Cel care a fost găsit dormind era chiar patronul firmei care închiriase utilajul către Edilitara. Contractul a fost reziliat şi nu va mai fi folosit utilajul respectiv. Cei care prestează servicii pentru Edilitara sau pentru primărie trebuie să înţeleagă faptul că nu este de joacă. Cine nu îşi face datoria pleacă acasă“, a mai spus Marcel Romanescu, edilul din Târgu Jiu.

Elevii revin la şcoală

Autorităţile din municipiul Târgu Jiu au anunţat că de astăzi ar trebui să fie reluate cursurile în toate şcolile de pe raza municipiului. În opinia primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, nu mai sunt motive ca şcolile să fie închise şi miercuri. Potrivit edilului, vor continua lucrările de deszăpezire, astfel încât să se poată circula pe trotuare şi pe străzile din oraş. Numai Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă va putea lua o decizie în privinţa suspendării cursurilor pentru încă o zi. Cel mai probabil acest lucru nu se va întâmpla. Poate doar punctual, dacă va fi cazul de zone încă înzăpezite sau de unităţi şcolare fără energie electrică, în diferite localităţi din judeţ. Este de precizat că luni şi marţi şcolile din întreg judeţul Gorj au fost închise. La Târgu Jiu au funcţionat doar câteva grădiniţe şi creşe pentru părinţii care nu au avut cu cine să îşi lase copiii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS