Silviu Ionuţ Stan, edilul din Albeni

Primăria comunei gorjene Albeni este din nou în centrul unui scandal. Este vorba de o altercaţie care ar fi avut loc între edilul Silviu Ionuţ Stan şi soţul unei angajate, Constantin Machidon. Acesta din urmă pretinde că ar fi fost agresat fizic de către primar, iar evenimentul ar fi avut loc în incinta instituţiei. Bărbatul a mers chiar şi la Serviciul de Medicină Legală Gorj, de unde a obţinut un certificat medico-legal pentru cinci – șase zile de îngrijiri medicale. Altercaţia între primarul Silviu Ionuţ Stan şi Constantin Machidon a avut loc luna trecută. În urma celor întâmplate a fost depusă şi o sesizare la poliţie. Ulterior, dosarul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbuneşti. Potrivit anchetatorilor, a fost deja dispusă începerea urmăririi penale „in rem“ în dosar, pentru comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

Primarul neagă că l-ar fi lovit pe localnic

Primarul comunei Albeni, Silviu Ionuţ Stan, neagă însă orice altercaţie cu localnicul respectiv. Edilul recunoaşte însă că bărbatul a venit la primărie şi au purtat o discuţie, în biroul primarului. Aici nu s-ar fi produs vreun conflict de natură fizică între cei doi. „Acum fiecare îşi asumă ceea ce declară şi ce face şi ce semnează. El a venit la primărie de dimineaţă şi a stat de vorbă cu mine şi a declarat ulterior tot ce a vrut. Nu ştiu ce a păţit cât a fost la primărie şi cu cine, dar după ce a discutat cu mine a plecat, după care a revenit peste câteva ore să îşi ia soţia. Dacă era rănit, cum a putut să revină? Apoi a apărut această situaţie cu certificatul medico-legal. Eu nu ştiu cine semnează astfel de acte medicale. E treaba lor. Eu aştept rezultatul anchetei“, a declarat primarul din Albeni, Silviu Ionuţ Stan. Primăria din Albeni a fost măcinată de scandaluri în ultimii doi ani. Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, a trimis de mai multe ori Corpul de Control la Albeni. Cetăţenii se plâng de relaţia pe care o au cu instituţia. Şi salariaţii primăriei au denunţat comportamentul primarului.

 

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.