Aleşii judeţeni au aprobat rectificarea de buget

Consiliul Judeţean Gorj a aprobat ieri rectificarea bugetului propriu. Întreaga sumă aprobată va fi destinată finanţării drepturilor acordate persoanelor cu handicap din judeţul Gorj, în anul 2018. Este vorba de suma de peste 3,2 milioane de lei. Banii au fost solicitaţi printr-o adresă la finalul săptămânii trecute, de către conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj. Este nevoie de fonduri pentru a putea achita cheltuielile de transport, dobânzile şi prestaţiile sociale. „Se propune majorarea secțiunii de funcționare a bugetului local pe anul 2018, cu suma de 3.256 mii lei, repartizată de la bugetul de stat Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj, astfel: – la partea de venituri, la sursa cod 42.02.21 «Finanțarea drepturilor acordate persoanelor cu handicap»; – la partea de cheltuieli, la capitolul 68.02 «Asigurări și asistență socială», la titlul «asistență socială», Bugetul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj, în concordanță cu prevederile comunicării Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Gorj nr. A1484/06.12.2018 privind modificarea anexei Ministerului Muncii și Justiției Sociale «Transferuri pentru finanțarea drepturilor acordate persoanelor cu handicap în anul 2018», se majorează cu suma de 3.256 mii lei, repartizată pe capitolul de cheltuieli corespunzător destinației fondurilor alocate de la bugetul de stat, în vederea efectuării plăților către beneficiari (ajutoare sociale în numerar acordate conform prevederilor Legii 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap pentru: transport, dobândă, prestații sociale“, a declarat Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Preţul produselor agricole

În şedinţa de ieri a Consiliului Judeţean Gorj au mai fost aprobate alte două proiecte de interes judeţean. Este vorba de un proiect de hotărâre privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a fondului la dispoziția Consiliului Județean Gorj ce se repartizează integral în anul 2018 comunelor, orașelor și municipiilor din județ, pentru echilibrarea bugetelor locale pentru anul 2018. Suma a fost repartizată Consiliului Județean Gorj prin Decizia 16/06.12.2018 de către Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Gorj. Sumele au ajuns la primăriile din judeţ pentru echilibrarea bugetelor. S-a avut în primul rând în vedere acoperirea cheltuielilor de funcţionare a instituţiilor, astfel încât să poată să încheie anul. De asemenea, consilierii judeţeni au aprobat şi un proiect de hotărâre privind aprobarea preţurilor medii ale produselor agricole pentru anul 2019, la nivelul judeţului Gorj. Preţurile respective vor fi luate în calcul în anul următor pentru stabilirea impozitelor pe venit de către administraţiile fiscale.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.