Acasă Local Dolj Marin Sorescu, 22 de ani de nemurire

Marin Sorescu, 22 de ani de nemurire

-

Pe 8 decembrie 1996, se stingea din viață Marin Sorescu, la vârsta de 60 de ani. Manifestându-se creator cu opere de mare succes în poezie, dramaturgie, proză, critică și istorie literară în țara sa și peste hotare, Marin Sorescu, talent plurivalent, s-a impus prin abordări originale, unice în literatura română. Specificul creației sale l-a impus și pe plan mondial, fiind cel mai tradus dintre scriitorii români contemporani. Prezent și astăzi în peisajul nostru literar prin numeroase reeditări, precum și prin publicarea unor volume inedite – culegeri de folclor, versuri originale păstrate în manuscrise, proză, jurnale de călătorie, scrisori de familie, corespondență cu personalități din lumea întreagă, Marin Sorescu și-a asigurat eternitatea printr-o operă nemuritoare.
Din sânul acestei familii creatoare au trecut nu demult la cele veșnice nepoata poetului, Sorina Sorescu, distins cadru didactic și critic literar de marcă, și fratele cel mic al acestuia, Ion Sorescu, poet el însuși.

Monica Stuparu
Monica Stuparu
Lucrează din 1998 la Gazeta de Sud şi consideră că unul dintre secretele reuşitei în acest domeniu este seriozitatea. E o persoană deschisă la ceea ce este nou, iar cea mai recentă provocare este să descopere tot ce se întâmplă în sistemul medical din Oltenia şi să ofere cititorilor informaţii corecte şi echidistante.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.