Acasă Local Gorj 200.000 de turişti aşteptaţi la Rânca în această iarnă

200.000 de turişti aşteptaţi la Rânca în această iarnă

-

Pârtiile din Rânca sunt căutate de turişti din întreaga regiune şi din ţară

Staţiunea Rânca nu este amenajată festiv pentru a-i întâmpina cum se cuvine pe turişti. Potrivit lui Constantin Pănescu, preşedintele Asociaţiei concesionarilor din Rânca, în acest sezon de iarnă se mizează pe prezenţa a peste 200.000 de turişti. Numărul ar putea fi uşor mai mic sau mai mare, în funcţie şi de cantitatea de zăpadă care va fi pe pârtii. Constantin Pănescu este dezamăgit de modul în care autorităţile din Novaci şi din Baia de Fier au pregătit staţiunea turistică pentru sărbători. Nu au fost montate niciun fel de ghirlande luminoase sau figurine care să fie montate pe stâlpii de electricitate. Din acest motiv a fost iniţiată o petiţie semnată de sute de persoane care au solicitat primăriilor să intervină şi să amenajeze festiv staţiunea montană.

Turiştii nu simt că au venit sărbătorile la Rânca

Din păcate, în zonă nu se simte că se apropie sărbătorile, cu toate că turiştii vin şi lasă bani grei în Rânca. Şi de Crăciun, şi mai ales de Anul Nou, locurile de cazare sunt rezervate. De asemenea, cabanierii plătesc an de an impozite în valoare de un milion de euro către cele două primării din Novaci şi din Baia de Fier. Foarte puţini din banii respectivi revin în staţiunea Rânca sub formă de investiţii. „Aşteptăm peste 200.000 de turişti în Rânca în perioada de iarnă, poate şi mai mulţi. Nu îi întâmpinăm cu nimic. Niciun led, nicio ghirlandă, nimic! Avem nevoie de o altă imagine pentru Rânca de sărbători. Oamenii vin şi îşi lasă banii peste tot pe aci: la cabane, la restaurante, la schi, pe pârtie. Scot bani din buzunar. Noi plătim taxe. Drumuri nu, iluminat festiv nu, canalizare nu. Apoi la ce să ne mai aşteptăm, dacă nu e niciun fel de deschidere?!“, a declarat Constantin Pănescu, preşedintele Asociaţiei Concesionarilor din Rânca.

ȘTIRI VIDEO GdS

A treia fabrică prinde contur în Rovinari

Enova Group, o societate specializată în producția de componente mecanice, electromecanice și servicii calificate în domeniul automatizărilor industriale, tocmai a achiziționat fosta...