3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAngajată a unei săli de jocuri, tâlhărită cu ajutorul a doi minori

Angajată a unei săli de jocuri, tâlhărită cu ajutorul a doi minori

Poliţiştii doljeni susţin că cei doi minori sunt suspectaţi şi de comiterea mai multor furturi din autoturisme (Foto: arhiva GdS)

Poliţiştii doljeni au anunţat, ieri, reţinerea a trei persoane suspectate de comiterea unei infracţiuni de tâlhărie asupra angajatei unei săli de jocuri de noroc din municipiul Craiova. Mai exact, în noaptea de 17 spre 18 octombrie, trei tineri, cu vârste cuprinse între 15 şi 21 de ani, ar fi furat suma de 3.700 dintr-o sală de jocuri de noroc din cartierul craiovean Brazda lui Novac.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, angajata sălii de jocuri de noroc a fost bruscată de tânărul de 21 de ani. „Poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Craiova au fost sesizaţi de către dispeceratul unei firme de pază cu privire la faptul că, la o sală de jocuri din Craiova, a fost apăsat butonul de panică. Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au constatat faptul că o angajată a societăţii, în vârstă de 20 de ani, din Craiova, fusese cea care apăsase butonul de panică, aceasta reclamând că a fost îmbrâncită de o persoană necunoscută, care a sustras o borsetă în care se afla suma de 3.700 de lei, reprezentând încasările din noaptea respectivă“, au precizat oamenii legii.
În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au identificat un tânăr de 21 de ani, din Craiova, suspectat că este autorul infracţiunii de tâlhărie calificată, faptă comisă cu ajutorul a doi minori de 15 şi 16 ani, din Pleniţa, respectiv Afumaţi. Minorii sunt cei care ar fi ţinut de „şase“ şi s-au asigurat că persoana vătămată este singură în sala de jocuri.
În urma cercetărilor, în cursul zilei de luni, anchetatorii au dispus reţinerea celor trei suspecţi pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată, respectiv complicitate la tâlhărie calificată. Poliţiştii doljeni au mai precizat că cei trei suspecţi urmează să fie duşi la instanţă cu propunere de arestare preventivă.

De la tâlhărie la furturi din maşini

Oamenii legii mai susţin că cei doi minori locuiesc fără forme legale în Craiova şi sunt suspectaţi şi de comiterea mai multor furturi din auto. Cei doi ar fi acţionat mai ales în zona Gării Craiova, ultima spargere fiind dată în noaptea de luni spre marţi. Poliţiştii de la Secţia 4 au fost sesizaţi că, în cursul nopții, persoane necunoscute au spart geamul portierei unui autoturism parcat în zona Piaţa Gării şi au sustras două rucsacuri în care se aflau haine și o pereche de role.
„În ultima lună, în zona Piața Gării și Rovine au fost înregistrate cinci furturi din autoturisme, cu un prejudiciu total estimat la aproximativ 2.500 de lei. Modurile de operare folosite au fost forțarea ușilor și spargerea geamurilor. Două dintre persoanele bănuite că ar fi săvârșit unele dintre aceste fapte au fost reținute ieri (luni – n.r.) pentru complicitate la tâlhărie“, au mai explicat poliţiştii doljeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS