Primăria din Rovinari intenţionează să construiască două centre pentru bătrâni. Este vorba de două proiecte cu finanţare nerambursabilă europeană. Valoarea investiţiei este de 1,6 milioane de lei. Momentan, cele două proiecte de hotărâre prin care trebuie să fie aprobată cofinanțarea sunt blocate în Consiliul Local. Aleşii liberali consideră că sumele care urmează să fie plătite firmelor de consultanţă pentru realizarea documentaţiilor necesare sunt prea mari.
„A fost convocată ședința extraordinară a Consiliului Local Rovinari, în vederea aprobării hotărârilor necesare depunerii pe Programul Operațional Regional 2014-2020, a unui proiect de înființare a unui centru de îngrijire a persoanelor vârstnice în orașul Rovinari, în valoare de 950.000 de euro, precum și a unui proiect intitulat „Bunicii comunității“, in valoare de 650.000 de euro, pe Programul Operațional Capital Uman. Contribuția de la bugetul local este de doar 2%. Din păcate, consilierii PNL au boicotat și accesarea acestor două finanțări, în sumă totală de 1,6 milioane euro. Proiectul ”Bunicii comunității” constă în amenajarea unui centru de zi pentru persoane vârstnice, într-o fostă centrală termică de pe Aleea Castanilor, neutilizată de zeci de ani și extrem de degradată. Pentru a boicota realizarea celor două proiecte, consilierii PNL au argumentat că valoarea consultanței pentru realizarea documentațiilor este prea mare, în condițiile în care plata integrală se va realiza doar în situația aprobării și a finanțării celor două proiecte. Altfel, consultantul primește doar 10%, adică aproximativ 9.000 de lei. Atitudinea consilierilor PNL este de neînțeles, dacă ținem cont de faptul că această cheltuială, cu firma de consultanță, este eligibilă și urmează a fi decontată integral, în cadrul proiectului. Întrucât cele două proiecte sunt complementare, prin neîndeplinirea condițiilor de depunere a unuia dintre ele orașul Rovinari pierde ambele finanțări“, a declarat primarul din Rovinari, Robert Filip.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.