3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljŞoferul care a agresat un poliţist, la judecată

Şoferul care a agresat un poliţist, la judecată

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat de 32 de ani, din municipiu, acuzat că a spart capul unui polițist de la Rutieră care a încercat să-l oprească în trafic.

Incidentul în urma căruia un polițist din cadrul Serviciului Rutier Dolj s-a ales cu capul spart a avut loc în seara zilei de 19 septembrie, pe o stradă din apropierea Centurii de Nord a municipiului Craiova.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, un echipaj de polițiști de la Serviciul Rutier, care acționa pe Centura de Nord, a făcut semnal de oprire unui autoturism Fiat, care depășise neregulamentar un alt autoturism. Șoferul nu a oprit la semnalul oamenilor legii, așa că aceștia din urmă au plecat în urmărirea lui și au reușit să-l oprească pe șoseaua Bălcești. „Întrucât șoferul nu a oprit la semnal, politiștii au pornit în urmărirea lui cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, reușindu-se blocarea în trafic a autoturismului. În momentul în care polițiștii încercau să-l imobilizeze, șoferul a lovit unul dintre polițiști cu telefonul în zona capului“, au precizat polițiștii doljeni. După aceea, șoferul a rupt-o la fugă, iar unul dintre agenți a tras mai multe focuri în aer, însă nu a reușit să-l mai prindă pe fugar.
Agentul rănit a fost transportat la Spitalul de Urgență Craiova, unde a primit îngrijiri medicale, iar între timp, șoferul fugar s-a prezentat la sediul IPJ Dolj. Oamenii legii au stabilit că este vorba de Marius Cauc, de 32 de ani, din Craiova, însă nu au găsit vreun motiv pentru care bărbatul nu a vrut să oprească la semnalul polițiștilor. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. De asemenea, bărbatul avea permis de conducere, iar autoturismul pe care îl conducea avea ITP și poliță RCA valabile.
O zi mai târziu, pe 20 septembrie, craioveanul a fost arestat preventiv pentru comiterea infracţiunii de ultraj, iar după o lună a şi fost trimis în judecată, dosarul fiind în prezent în procedură de cameră preliminară. Săptămâna trecută, judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât să-l elibereze din arest pe craioveanul de 32 de ani şi să-l plaseze în arest la domiciliu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS