11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj(GALERIE FOTO + VIDEO) Modernizare de toamnă: Asfaltatori goniţi de frig, străzi desfundate

(GALERIE FOTO + VIDEO) Modernizare de toamnă: Asfaltatori goniţi de frig, străzi desfundate

Modernizarea unor străzi de pământ din Craiova pare urmărită de ghinion, că nici nu s-au apucat bine constructorii să lucreze la fundaţia respectivelor artere de circulaţie şi să aşeze bordurile, că frigul şi primii fulgi de nea i-au gonit. Aşa cum preconiza însuşi primarul oraşului, în urmă cu o lună, când au demarat lucrările, terminarea acestora poate fi condiţionată de o singură cauză: vremea rea. Vorba ceea: „Pe ploaie, pe vreme rea, noi știm bine asfalta, nu-i bai dacă o crăpa“. Degeaba s-au grăbit autorităţile şi asfaltatorii, Construcții Erbașu SA, să forţeze lucrările până la sfârşitul anului, deşi acestea au ca termen de execuţie patru luni, că vremea le-a încurcat planul. Vorbim aici de străzile Porumbului, Vrancei şi Măcinului, care urmează să fie modernizate în baza acordului-cadru.
Drept urmare, la începutul acestei săptămâni, pe străzile mai sus enumerate nici urmă de muncitori, doar utilajele abandonate şi în rest hârtoape pline de zăpadă, apă, nămol şi borduri. Legat de borduri, pe strada Porumbului măcar au fost aşezate şi turnat beton pe jumătate de stradă, restul zac în mijlocul străzii legate în baloţi. Unde mai pui că străzile nu sunt semnalizate că se află în lucru, deşi semnalizarea rutieră temporară a lucrărilor, executate pe artere magistrale şi de legătură din mediul urban, se realizează cu indicatoare retroreflectorizante, completate cu lămpi cu lumină galbenă intermitentă. Nu de alta, dar se găsesc destui şoferi care se aventurează să traverseze astfel de străzi desfundate.
Prin urmare, şantierele deschise în prag de toamnă nu au viaţă lungă, fiindcă temperaturile exterioare nu mai sar de trei-patru grade pe timpul zilei, iar pe perioada de noapte scad cu mult sub zero grade.
Totuşi, autorităţile locale craiovene spun că nu este vremea de închis şantierele şi că constructorii vor continua cu activităţi specifice perioadei reci. „Şantierele nu se închid la acest moment. Constructorii vor continua cu lucrări specifice perioadei reci. Cu siguranţă, nu se va turna asfalt şi beton pe aceste străzi aflate în lucru“, a spus Lucian Prejbeanu, consilierul primarului Craiovei.
Reamintim că cele trei artere fac parte dintr-un pachet de străzi pe care s-a dat ordinul de începere a lucrărilor în urmă cu o lună. Este vorba de strada Răşinari din cartierul Catargiu, cu o valoare de 1.662.000 de lei, de strada Fermierului din Brestei – 1.300.000 de lei, Măcinului – 656.000 de lei, Porumbului – 811.000 lei şi Vrancei – 639.000 de lei, ultimele trei fiind străzi din zona centrală. Acestea au un termen de execuţie de patru luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS