8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljClimatizarea Sălii Polivalente, la a doua strigare

Climatizarea Sălii Polivalente, la a doua strigare

Pe timp de vară, aerul din Sala Polivalentă devine irespirabil pentru spectatori şi sportivi. Din cauza căldurii excesive din sală, multe jocuri s-au disputat cu uşile deschise pentru a intra măcar un strop de răcoare (Foto: arhiva GdS)

Primăria Craiova mai face o încercare pentru a oferi „un microclimat corespunzător pentru desfășurarea activităților sportive și culturale din Sala Polivalentă“ şi lansează o nouă licitaţie pentru achiziţia de echipamente pentru instalaţia de climatizare. Precedenta procedură s-a derulat toamna trecută şi a fost anulată din lipsă de oferte.

De anul viitor, spectatorii prezenţi în Sala Polivalentă din Craiova şi sportivii angrenaţi în competiţii nu ar mai trebui să se confrunte cu problema lipsei aerului condiţionat, asta dacă municipalitatea va avea mai mult noroc la a doua procedură de achiziţie a unei noi instalaţii de climatizare. Aceasta s-a defectat în urmă cu doi ani, iar primăria şi-a dat seama după o expertiză tehnică de faptul că ea nu mai poate fi reparată, ci trebuie înlocuită. Prin urmare, a lansat, în septembrie 2017, o licitaţie pentru achiziţia unor echipamente necesare instalației de climatizare din Sala Polivalentă, „întrucât s-au constatat probleme tehnice legate de funcționarea chillerelor și a centralelor de tratare a aerului, componente ale instalației“, după cum se explica în anunțul publicat la acea vreme în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).
În baza raportului de expertiză, soluția stabilită pentru „asigurarea condițiilor optime de desfășurare a activităților în sală“ era aceea a înlocuirii componentelor defecte și asigurarea protecției acestora. Contractul a fost estimat la suma de 604.355 de lei, fără TVA, dar la licitaţie nu s-a prezentat nimeni, iar procedura a fost anulată pe 20 octombrie 2017 şi nu a mai fost reluată până la sfârşitul anului.

991.388 de lei, noua valoare estimată a sistemului de climatizare

În bugetul de venituri și cheltuieli al municipiului Craiova pe 2018, întocmit la început de an, pentru „achiziție cu montaj echipamente instalație climatizare Sala Polivalentă“ a fost prevăzută suma de 812.000 lei, dar procedura a fost reluată abia în această lună. Anunţul de participare a fost publicat în SEAP pe 14 noiembrie, la mai bine de un an după prima licitaţie nereuşită. În tot acest interval de timp, multe partide disputate în Sala Polivalentă s-au dovedit un chin pentru sportivi şi spectatori. Când afară era cald, aerul din sală devenea irespirabil, iar meciurile se jucau cu uşile deschise, pentru a se crea măcar un strop de curent.
Problema a fost ridicată şi în sedinţa Consiliului Local Craiova din 30 august 2018 de către Adriana Ungureanu, consilier local din partea PNL şi o suporteră înfocată a sporturilor de sală. „Când rezolvați problema cu aerul condiționat din Sala Polivalentă? Bieții sportivi sunt desfigurați la meciuri din cauza căldurii. De trei ani o tot țineți așa și nu rezolvați odată problema climatizării! În felul acesta ne batem joc de sportivi, de toată lumea“, afirma Ungureanu, care primea atunci promisiunea primarului Mihail Genoiu că situaţia se va rezolva. Cel mai probabil însă de anul viitor, având în vedere că licitaţia a fost lansată abia săptămâna trecută.
Primăria a crescut şi suma estimată pentru achiziţia cu montaj de echipamente pentru instalația de climatizare a Sălii Polivalente, oferind acum 991.388 de lei, chiar mai mult decât prevederea bugetară. „Înlocuirea chillerelor în cadrul instalației de climatizare din incinta Sălii Polivalente este necesară în vederea asigurării condițiilor optime de siguranță și confort, un microclimat corespunzător pentru desfășurarea activităților sportive și culturale“, explică municipalitatea în anunţul de participare. Ofertele sunt aşteptate până la 17 decembrie, câştigătorul trebuind să dezafecteze utilajele vechi, să le pună în funcţiune pe cele noi şi să instruiască personalul de exploatare cu privire la operarea şi întreţinerea echipamentelor respective.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS