Acasă Local Gorj Lucrările de finalizare a stadionului, în linie dreaptă

Lucrările de finalizare a stadionului, în linie dreaptă

-

Compania Naţională de Investiţii a finalizat miercuri etapa privind depunerea de oferte pentru contractul de finalizare a lucrărilor la Stadionul Municipal din Târgu Jiu. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că îşi doreşte ca lucrările să fie executate de aceeaşi firmă care a făcut până acum lucrările. La licitaţie va fi declarată câştigătoare firma care va avea cea mai bună ofertă. Marcel Romanescu speră să nu existe niciun fel de dubii cu privire la selectarea firmei constructoare şi astfel să nu fie depuse contestaţii. Într-o astfel de situaţie ar trece timp până la soluţionarea contestaţiilor şi practic ar fi amânată începerea lucrărilor care pot fi executate în această perioadă, în măsura în care şi vremea permite. Bugetul alocat Companiei Naţionale de Investiţii pentru ultimele lucrări este de 5 milioane de euro.

Lucrări gata în procent de peste 90%

Lucrările la Stadionul Municipal din Târgu Jiu sunt executate în procent de peste 90%. Mai sunt necesare amenajarea peisagistică, precum și construirea unei pasarele şi executarea canalizării pluviale. Până acum, modernizarea Stadionului Municipal a costat peste 20 de milioane de euro. Arena are parcare subterană de peste 200 de locuri, un hotel de 4 stele şi spaţii comerciale, precum şi o capacitate de peste 12.000 de locuri, dar şi pistă de atletism. „Acum se va face analiza ofertelor. Să sperăm că nu se va ajunge la contestaţii şi se va putea începe lucrarea de final cât mai repede. Noi ştim exact câte firme au depus oferte, dar este şi societatea care a executat lucrările de până acum. Eu mi-aş dori să fie aceeaşi firmă, dar la licitaţie poate fi orice rezultat în funcţie de conţinutul ofertei“, a spus Marcel Romanescu. Lucrările care mai sunt de executat vor fi gata în maximum şase luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

A treia fabrică prinde contur în Rovinari

Enova Group, o societate specializată în producția de componente mecanice, electromecanice și servicii calificate în domeniul automatizărilor industriale, tocmai a achiziționat fosta...