6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj2,3 milioane de lei pentru Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj

2,3 milioane de lei pentru Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj

Peste 120 de milioane de lei este suma alocată la nivelul întregii ţări pentru domeniul asistenţă socială şi protecţia copilului. Sumele au fost alocate în principal pentru susţinerea direcţiilor de asistenţă socială şi protecţia copilului. Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a declarat că banii au fost viraţi deja către Direcţia Generală de Asietenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj. Suma care a fost repartizată judeţului Gorj din fondul de rezervă bugetară este de 2,3 milioane de lei. Banii vor ajunge pentru funcţionarea Direcţiei şi centrelor din subordine în bune condiţii până la finalul acestui an. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, a mai declarat că mai este nevoie de fonduri pentru judeţ pentru a asigura cheltuielile de funcţionare până la sfârşitul acestui an. Cosmin Popescu a precizat că există promisiuni că toţi banii necesari vor fi alocaţi până la finalul acestui an.

Este nevoie de bani şi pentru primării

Consiliul Judeţean Gorj şi ANAF verifică bugetele primăriilor, pentru a stabili sumele de care instituţiile au nevoie, în vederea aprobării unei noi rectificări de buget. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, a declarat că sunt o serie de criterii în baza cărora se vor repartiza fondurile. Este vorba, în principal, de asigurarea cofinanţărilor pentru proiectele de infrastructură locală. Suma care va fi disponibilă pentru acest capitol este de 9 milioane de lei, după cum a precizat Cosmin Popescu. Şeful CJ Gorj a mai spus că rectificarea de buget va avea loc în luna noiembrie. Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Gorj va transmite necesarul după colectarea datelor de la primării. Cosmin Popescu a lăsat să se înţeleagă faptul că bugetele primăriilor ar fi trebuit să fie fundamentate în primul rând pe asigurarea cheltuielilor de funcţionare, după care să se elaboreze capitolul investiţii, respectiv cofinanţarea unor proiecte şi asigurarea de fonduri pentru proiecte noi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS