Stadionul Municipal din Târgu Jiu

Licitaţia pentru finalizarea lucrărilor la Stadionul Municipal este programată pe 14 noiembrie. Dacă nu vor fi probleme cu depunerea de contestaţii, se va putea trece rapid la semnarea contractului de execuţie şi la începerea lucrărilor. Titularul investiţiei este Compania Naţională de Investiţii, care a alocat în prima etapă 21 de milioane de euro, iar pentru finalizarea lucrărilor încă 5 milioane de euro. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a precizat că lucrările care mai sunt de executat nu vor dura mai mult de două-trei luni. Mai este de construit o pasarelă înspre sediul primăriei şi de executat amenajarea peisagistică. Autorităţile locale trebuie doar să construiască reţeaua de canalizare pluvială, însă numai după ce vor fi executate racordurile de către firma care va câştiga licitaţia de 5 milioane de euro.

E nevoie şi de canalizarea pluvială

Marcel Romanescu a spus că municipalitatea va finaliza rapid canalizarea. Totul depinde acum de cât de rapid va fi semnat contractul de bază, între CNI şi viitorul constructor. Primarul din Târgu Jiu a mai spus că problema utilităţilor pe perioada de iarnă va fi reglementată între municipalitate şi Compania Naţională de Investiţii. Este nevoie ca în sezonul rece spaţiile din incinta arenei să fie încălzite. Astfel, facturile la gaze şi energie electrică vor fi achitate de primărie, ca şi anul trecut. Ulterior, vor fi compensate anumite sume între autoritatea locală şi primărie. Stadionul Municipal din Târgu Jiu ar fi trebuit să fie gata de acum un an de zile. Arena va avea peste 12.000 de locuri şi va avea tribunele acoperite. În dotarea Stadionului Municipal va intra o parcare subterană şi un hotel de 4 stele. „Stadionul va fi gata dacă vremea ne va permite şi nu vor fi probleme cu licitaţia, în sensul depunerii de contestaţii. Totul ar fi gata în trei luni şi vom putea prelua stadionul“, a mai declarat Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.