6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBătrâni din Olt, bătuți cu bestialitate pentru 600 de lei

Bătrâni din Olt, bătuți cu bestialitate pentru 600 de lei

Anchetatorii au dat ieri mai multe amănunte în cazul de tâlhărie produs în noaptea de vineri spre sâmbătă în județul Olt, în urma căreia două persoane au ajuns la spital.

Starea victimelor, un bărbat în vârstă de 67 de ani și o femeie de 73 de ani, bătuți în noaptea de 2 spre 3 noiembrie 2018 în propria locuință din comuna Brebeni, județul Olt, de persoane rămase necunoscute, s-a ameliorat, bărbatul internat la Spitalul Județean de Urgență din Craiova revenindu-și di n comă. Între timp, femeia a fost din nou audiată de procurori, însă, spun aceștia, declarațiile nu pot constitui, singure, un mijloc de probă pentru că femeia le „nuanțează“.
„S-a început urmărirea penală pentru infracțiunile de furt calificat și tâlhărie calificată. Este vorba de un act de agresiune comis în domiciliul unor persoane în vârstă de 67, respectiv 73 de ani, din comuna Brebeni, concubini. Evenimentul s-a comis în noaptea de 2 spre 3 noiembrie, încă nu avem autor, există un cerc de suspecți. Din momentul sesizării și până în prezent s-au dispus foarte multe măsuri în vederea identificării autorului și strângerii de probe, s-a vehiculat, am citit și eu în presă, că autor al faptei ar fi nepotul uneia dintre persoanele vătămate. Nu vă pot confirma acest lucru, decât vă pot spune că într-adevăr face parte din persoanele bănuite ca autor potențial al faptei. S-au făcut și în cursul zilei de ieri (duminică -n.r.) percheziții, s-au ridicat obiecte vestimentare, urmează să facem expertiza genetică, care din punctul meu de vedere este cea mai concludentă (…) Cu dumneaei s-a discutat, ultima declarație s-a luat în cursul zilei de astăzi (ieri -n.r.), însă declarațiile dumneaei singulare nu pot fi mijloc de probă, pentru că și le-a nuanțat de fiecare dată când a fost audiată“, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Anca Anuța.
În satul în care s-a produs agresiunea, vecinii sunt convinși că bătrâna l-a indicat corect pe nepot ca fiind autorul, în dimineața agresiunii, când a reușit, după o noapte de chin, să ajungă la poarta unui vecin, dar că între timp s-ar fi răzgândit de frica acestuia.
„Ea a fost căsătorită în comuna Valea Mare înainte și cu fostul ei soț, care a decedat, are două fete. Trăiește în concubinaj aici cu Vlad Puiu (victima de 67 ani – n.r.), de ani mulți, nici nu știam că are copii. Fetele ei, una are doi băieți și alta două fete și doi băieți. Unul dintre nepoții ăia, unul e în pușcărie, celălalt era acasă, a venit să le ceară bani“, a povestit primarul comunei Brebeni, Marian Ivan, în urma discuțiilor purtate cu sătenii.
Anchetatorii au mai dezvăluit că femeia ar fi declarat că i s-au furat 600 de lei, bani pe care, spun sătenii, cei doi vârstnici, cunoscuți în sat drept „oameni liniștiți, buni, n-au deranjat pe nimeni niciodată“, i-ar fi strâns pentru a-și cumpăra lemne pentru foc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS