Poliţiştii doljeni spun că, în urma percheziţiilor, a fost descoperită o cantitate importantă de carne de vânat

Ofiţerii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, însoţiţi de poliţişti din cadrul Direcţiei de Operaţiuni Speciale, au făcut, ieri, 12 percheziţii domiciliare la mai multe persoane suspectate de braconaj şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Şase bărbaţi sunt suspectaţi că au vânat animale, în zona localităţilor Pleniţa, Unirea şi Moţăţei, folosind arme de vânătoare şi câini din rasa ogar sau metis de ogar. În urma percheziţiilor, oamenii legii au găsit carne de vânat, dar şi arme şi câinii folosiţi de braconieri. „Poliţiştii au găsit la locuinţele persoanelor în cauză cantitate de 81 kg carne de căprior în carcasă, 22 de iepuri, 77 de cartuşe de vânătoare cu alice, o puşcă cu aer comprimat, 155 de diaboluri, 9 proiectoare şi 100 de pachete de ţigări provenite din contrabandă, bunuri care au fost ridicate de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, poliţiştii au indisponibilizat 16 câini din rasa ogar sau metis de ogar, care au fost găsiţi la locuinţele celor în cauză şi cu privire la care existau indicii că ar fi fost folosiţi la săvârşirea infracţiunilor de braconaj cinegetic“, au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.
După percheziţii, poliţiştii doljeni au ridicat şi dus la audieri şase bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 47 de ani, din localităţile Moţăţei, Unirea şi Pleniţa. Toţi sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de braconaj cinegetic, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă cu produse din tutun.

Aldezir MARIN
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.