12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCe au făcut Genoiu şi Prioteasa prin China

Ce au făcut Genoiu şi Prioteasa prin China

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, şi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, au petrecut zece zile în Republica Populară Chineză, în perioada 8 – 17 octombrie, iar la întoarcere edilul Băniei a întocmit un raport privind deplasarea efectuată, pe care l-a prezentat consiliului local. Din start, Genoiu a menţionat că vizita în China s-a făcut în baza invitaţiei oficiale adresate la nivel local şi judeţean de către Compania Huawei România, care a suportat şi cheltuielile ocazionate de această deplasare. Alături de primar şi de preşedintele CJ, din delegaţie au mai făcut parte senatorul PSD de Dolj Radu Preda şi persoane din conducerea Huawei România şi a Camerei de Comerţ şi Industrie România – China. „Vizita a avut ca scop principal prezentarea celor mai noi proiecte de Smart City şi Safe Community în cadrul conferinţei Huawei Connect 2018 din Shanghai“, se menţionează în raportul întocmit de edil, care mai susţine că pe perioada deplasării au avut loc întâlniri oficiale nu doar la Shanghai, ci şi în oraşul Shenzhen.
La expoziţia de la Shanghai, cei de la Huawei au prezentat cele mai noi tehnologii de Smart City şi Safe City, iar primarul Mihail Genoiu susţine că astfel de tehnologii ar putea fi implementate şi la Craiova. Este vorba de reţele de internet cu conexiuni wireless în domeniul public, dedicate zonelor cu densitate mare de conexiuni (stadioane, mall-uri etc.); reţele de baze de date inteligente care pot fi sincronizate în funcţie de necesităţile comunităţii şi care stau la baza sistemelor electronice prin care primăriile oferă servicii on-line cetăţenilor; sisteme de supraveghere inteligente care pot fi croite pe nevoile specifice oraşului (prezenţă în zone cu acces limitat, supraveghere instalaţii contra furt, supraveghere zone publice şi detectarea obiectelor uitate/necunoscute, identificare vagabondaj în zone publice etc.) şi soluţii de fluidizare a traficului, atât pentru vehicule cât şi pentru pietoni, dar şi identificarea zonelor aglomerate şi furnizarea de statistici ca bază pentru decizii ulterioare ale primăriei.

Compania Huawei ar fi interesată să investească la Craiova

Potrivit primarului Genoiu, în cadrul întâlnirilor de la Shanghai, preşedintele Huawei Europa, James Li, şi-a manifestat intenţia de a colabora cu Craiova, „colaborare care se vrea concretizată prin introducerea unor soluţii inteligente care să transforme municipiul într-un Smart City“, iar cheltuielile pentru realizarea acestui proiect ar urma să fie suportate chiar de compania Huawei. De altfel, delegaţia din Bănie ar fi avut mai multe întâlniri cu oficiali ai companiei chineze pe perioada şederii la Shanghai, cum ar fi Liu Kai – director de afaceri al Huawei România, Lauren Fan – preşedinte sector public Huawei Technologies, Hong-Eng Koh – şef sector securitate publică Huawei Technologies sau Li Han – vicepreşedinte Huawei CEE&Nordics. „Ambele părţi au fost de acord ca în următoarea perioadă o echipă de experţi a Huawei să se deplaseze la Primăria Craiova pentru a iniţia o serie de discuţii pe tema tehnologiilor experimentate în China“, mai spune edilul în raportul întocmit.
La Shenzhen, delegaţia craioveană a vizitat Centrul de comandă şi control al oraşului (Shenzheng Longgang Smart Center), unde „personalul abilitat a prezentat modul în care funcţionează aceste soluţii de Smart City.“ „Considerăm că aceste soluţii de viitor sunt benefice municipiului Craiova, care poate deveni din acest punct de vedere un «Smart-City Pilot» al României“, se arată în încheierea raportului prezentat Consiliului Local de către primarul Mihail Genoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS