Acasă Local Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a transmis prognoza meteo pentru intervalul 22 octombrie – 4 noiembrie.

În Oltenia, intervalul de prognoză va debuta cu medii regionale ale maximelor de 17 – 19 grade, apoi acestea vor marca o scădere până în data de 25 octombrie, spre o medie în jurul a 12 grade. Până la sfârşitul primei săptămâni temperaturile maxime vor creşte până la valori, în medie, de 20 – 21 de grade. În a doua jumătate a intervalului vremea se va răci treptat, astfel că mediile regionale ale maximelor diurne vor coborî până în jurul valorii de 15 grade. Minimele vor scădea de la o medie de 9 grade în prima zi a intervalului de prognoză, până în jurul unei medii de 4 grade Celsius, în data de 25 octombrie, apoi vor creşte din nou spre 9 grade, valoare ce se va menţine în perioada 29 – 31 octombrie. Între 1 şi 4 noiembrie temperaturile minime vor fi în scădere uşoară până la o medie de 6 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în data de 24 octombrie, precum şi în a doua săptămână de prognoză, mai ales în jurul datei de 30 octombrie.

La munte, în intervalul 22 – 25 octombrie, vremea se va răci, temperaturile maxime vor fi în scădere de la o medie de 8 grade la zero grade, iar media minimelor nocturne va scădea de la un grad Celsius, spre -6 grade. Ulterior, vremea se va încălzi până în data de 28 octombrie, maximele diurne vor creşte până la medii în jurul a 12 grade, iar minimele nocturne până spre 5 grade. În cea de-a doua săptămână de prognoză, temperatura aerului va fi în scădere uşoară de la o zi la alta, astfel că la sfârşitul intervalului, media maximelor se va situa în jurul a 8 grade, iar a minimelor va fi de 1 – 2 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai mare în intervalul 22 – 25 octombrie, precum şi în cea de-a doua săptămână, mai ales în zilele de 29, 30 şi 31 octombrie.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version