Primarul Genoiu, slalom printre străzile de pământ ale Craiovei

Autori


Toată floarea cea vestită a Primăriei Craiova s-a adunat vineri, pe strada Ogorului din cartierul Brestei, pentru a arăta primul drum de pământ care va fi asfaltat în baza acordului-cadru de modernizare a străzilor din municipiu în valoare de aproape 20 de milioane de euro, contract pe patru ani atribuit în vară firmelor Erpia SA și Construcții Erbașu SA. Primarul Mihail Genoiu a trecut în revistă, cu această ocazie, şi celelalte străzi din Bănie care vor avea norocul să intre în reabilitare în acest an, chiar dacă la majoritatea dintre ele lucrările se vor finaliza în 2019, potrivit termenelor asumate de constructor. În mare, edilul a oferit aceleaşi informaţii prezentate şi de Gazeta de Sud în articolul „Modernizarea străzilor din Bănie a trecut la proba practică“, publicat în ediţia din 4 octombrie, dar cu unele mici completări.

Acordul cadru de modernizare a străzilor din Craiova în următorii patru ani (proiect tehnic + execuţie), cu o valoare totală a contractelor de 63.290.921 de lei fără TVA, prevede reabilitarea totală a 87 de străzi din oraş, majoritatea de la periferie, însă pentru acest an municipalitatea a ales un lot de 20 de drumuri care ar urma să treacă de la stadiul de pământ, balast sau piatră de râu, la asfalt. Toate aceste străzi au trecut de faza de proiectare, iar acum se pregăteşte partea de execuţie a lucrărilor, dar cum s-a scurs deja jumătate din toamnă nu va mai fi timp pentru toate în acest an. Autorităţile locale şi constructorii estimează că se va putea lucra în condiţii bune până la sfârşitul lunii viitoare, singurul impediment în calea mult aşteptatului asfalt fiind doar vremea. „La aceste 20 de străzi nu există probleme cu utilităţile, adică apa şi canalizarea, dar poate fi doar una: vremea rea“, a spus primarul Mihail Genoiu.

Unde mai ajunge asfaltul în acest an

Edilul Băniei a venit în faţa presei cu lista străzilor care au intrat deja în etapa de modernizare, pornind de la prima care a avut acest privilegiu: strada Ogorului. „Aici constructorii se pregătesc să troarne asfaltul pe trotuar, bordurile sunt deja montate. Este o stradă pe care noi am ales-o fără probleme din cele 87, pentru că are toate utilităţile, în aşa fel încât să nu mai fie nevoie să se intervină după asfaltare. Termenul de finalizare este 24 noiembrie, noi sperăm ca el să se respecte de către constructor, pentru că nu există niciun motiv să se întârzie. Mai puţin partea cu vremea, pentru că vorbim de luna noiembrie. Sperăm ca vremea să ne lase se terminăm această lucrare“, a precizat Genoiu. Acesta a mai menţionat că pe strada Ogorului lucrează firma Construcții Erbașu SA şi că investiţia se ridică la valoarea de 884.000 de lei.

Mihail Genoiu a oferit şi valoarea lucrărilor de la celelalte străzi care vor fi modernizate. „Există un pachet întreg de străzi pe care se lucrează, la unele s-a dat ordinul de începere a lucrărilor şi sunt deja în lucru, este vorba de strada Răşinari din cartierul Catargiu, cu o valoare de 1.662.000 de lei, de strada Fermierului din Brestei – cu 1.300.000 de lei, de strada Măciunului – cu o investiţie de 656.000 de lei, Porumbului – cu 811.000 lei şi Vrancei – cu o valoare de 639.000 de lei, ultimele trei fiind străzi din zona centrală. Majoritatea au un termen de execuţie de patru luni, deci lucrările se vor termina în 2019. Singura care poate fi realizată în acest an, pentru că are un termen de execuţie mai scurt, de două luni, este strada Fermierului“, a explicat primarul Craiovei.


El a dat şi alte exemple de străzi care vor intra în lucru: Corcova, din cartierul Romaneşti, cu un termen de execuţie de patru luni, şi Marinei, din cartierul Veterani. „Pe lângă acestea, mai există un pachet de străzi pregătit pentru demararea lucrărilor, pentru care au fost emise autorizaţiile de construire, şi anume Trifoiului, Micşunele, Hârşova, Răchitei, Drumul Fabricii, Homer, Ecoului, Livezi şi Olteniei. Ele vor obţine ordinul de începere a lucrărilor zilele viitoare“, a mai spus Genoiu.

Strada Carpenului va rămâne cu o fâşie neasfaltată

Edilul Craiovei a dezvăluit şi cum va fi asfaltată strada Carpenului, deşi pe o porţiune de circa 800 de metri aceasta nu are canalizare menajeră. „Sunt şi câteva probleme cu aceste modernizări. Pe strada Fermierului, de exemplu, există un tronson de canalizare în celălalt capăt faţă de unde s-a apucat de lucru constructorul. Acea parte de canalizare care lipseşte ne-am asumat-o noi. Este vorba de 461 de metri care vor fi realizaţi de primărie. Altă problemă este pe strada Carpenului, cu un tronson de aproximativ 800 de metri care este prins în Masterplanul de apă ce urmează să fie realizat de Compania de Apă Oltenia. Pentru acest tronson am convenit cu constructorul să fie lăsată o fâşie de spaţiu verde între trotuar şi proprietăţi, pe care să se execute această canalizare fără să fie afectat covorul asfaltic“, a precizat Mihail Genoiu. „Pe Carpenului mai este şi partea cu casetarea canalului de pe mijloc, dar noi sperăm ca în acest an să fie finalizată o marte parte din această casetare, pentru ca începutul anului 2019 să ne prindă cu asfaltarea“, a conchis primarul Genoiu.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de luni, 22 octombrie 2018

Actualitate

» Ce au constatat medicii care i-au acordat primul ajutor lui Ilie Balaci – „Avea edem laringian, adică avea limba umflată“
» Iliuță, plâns de locuitorii din Bistreţ
» Lacrimi pentru Balaci
» Preşedintele Tajani îl va primi în plenul Parlamentului European pe Klaus Iohannis
» Încep înscrierile pentru eco-vouchere în schimbul unor mașini vechi
» Fenomen straniu la Roma. Gheaţă pe străzi, staţii de metrou inundate
» Sondaj: Şapte din zece români lucrează peste program
» Acţiunea Truck & Bus, desfăşurată şi în Olt
» SRI a sesizat DIICOT în legătură cu protocolul publicat de Vâlcov; procurorii au deschis un dosar penal in rem

Local

» Primarul comunei Deveselu, trimis în judecată de DNA
» Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Dolj

» Reţinuţi pentru spargerea locuinţei familiei decedate într-un tragic accident de circulaţie
» Sărbătoare la Grădiniţa „Sfânta Lucia“ din Craiova
» Întreruperi energie electrică de mâine
» VIDEO Craiova: Accident cu patru victime pe bulevardul Știrbei Vodă
» Caravana „Moromeții 2” ajunge la Craiova
» Memorandum de cooperare semnat de mai multe primării și asociații la Smârdan în problema Kozlodui
» EXCLUSIV: Aurică Beldeanu, posibil atac cerebral
» „Săptămâna cadeţilor” la Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova
» Ilie Balaci decorat post-mortem cu Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler
» Mamei lui Ilie Balaci i s-a făcut rău la căpătâiul fiului

Gorj

» Consiliul Local încearcă demiterea lui Marian Rotaru de la Direcţia de Patrimoniu
» Razie privind vânzarea tutunului către elevi
» Constructorii au realizat o evaluare a Stadionului Municipal
» Meșteri din Gorj, prezenți la Craiova
» Pregătiri de iarnă pe drumurile judeţene
» Expoziţie de produse tradiţionale la Rovinari
» Cine circulă pe Transalpina riscă dosar penal
» Prefectul trimite Corpul de control la Albeni, după ce edilul a anunţat că închide primăria
» Gorj: Activitatea unui centru de prelucrare a laptelui din Târgu Jiu a fost suspendată de DSVSA
» Gorj: Medicii din Rovinari au primit un aparat modern pentru operaţii de cataractă
» Complexul Energetic Oltenia şi-a asigurat stocurile pentru iarnă
» Gorj: Contribuabilii vor primi clarificări referitoare la noutăţile legislative fiscale
» Inspectorii DSVSA Gorj, controale în judeţ

Olt

» Olt: Peste 600 de autovehicule destinate transportului public de persoane şi marfă, verificate de poliţişti
» Trei noi localități sub supraveghere în Olt, după ce în Teleorman au apărut noi focare de pestă porcină africană

Mehedinţi

» Victimele din trei accidente rutiere, salvate de pompierii mehedinţeni

Vâlcea

» Vâlcea: Incendiu la o casă din Mălaia
» Vâlcea: A fost reţinut, fiind bănuit de furt
» Vâlcea: Tineri bănuiţi de comiterea mai multor infracţiuni, depistaţi de poliţişti
» Vâlcea: Persoane bănuite de furt de lemne, identificate
» Rata şomajului în Vâlcea în luna septembrie a fost de 3,11%
» Vâlcea: Zilele Dumitru Drăghicescu la cea de-a VIII-a ediţie

Sport

» Kiki Bertens, victorie în faţa lui Angelique Kerber la Turneul Campioanelor

Sanatate

» Cum ne ferim de alergiile de toamnă?
» Alimente care cresc imunitatea

Magazin

» Horoscop
» Bancul zilei
» Crosul chelnerilor în Buenos Aires

Top