Tinerii absolvenţi vor avea la dispoziţie peste 500 de locuri de muncă la Bursa care va fi organizată vineri la Târgu Jiu. În vederea creşterii gradului de ocupare a forţei de muncă în rândul persoanelor în căutarea unui loc de muncă, AJOFM Gorj va organiza, pe 19 octombrie, începând cu ora 10.00, în Târgu Jiu, la parterul clădirii din Campusul Studenţesc Debarcader al Universităţii „Constantin Brâncuşi“, Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi. Până la această dată au confirmat participarea la această bursă 55 de angajatori care oferă 545 locuri de muncă, pentru diverse meserii: confecţioner cablaje, lucrător gestionar, tâmplar, lucrător comercial, lăcătuş mecanic, agent de securitate, muncitor necalificat, tehnician proiectant, dispecer, femeie de serviciu, electrician, operator CNC, sudor, operator introducere și validare date, îngrijitor spaţii domeniu hotelier etc., iar pentru absolvenţii de studii superioare: inginer, administrator reţea calculatoare, economist, responsabil marketing, specialist relaţii publice etc.

Sprijin financiar pentru angajatori

Pentru identificarea unui număr cât mai mare de locuri de muncă, care să acopere o gamă cât mai diversă de meserii din diferite domenii de activitate şi care să fie oferite persoanelor care vor participa la acest târg de locuri de muncă, salariaţii AJOFM Gorj au desfăşurat şi desfăşoară acţiuni de contactare a agenţilor economici şi de invitare a acestora să participe la acest târg de locuri de muncă. Reamintim că atât absolvenţii care se angajează cu normă întreagă în perioada în care sunt înregistraţi la AJOFM Gorj, cât şi angajatorii care au locuri de muncă disponibile pentru absolvenţii instituţiilor de învăţământ pot beneficia de sprijin financiar oferit în condițiile Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă. Angajatorii care au locuri de muncă vacante sunt rugaţi să participe la această acţiune. Informaţii suplimentare se obţin la sediul AJOFM Gorj din str. Lt. Col. D. Petrescu nr 1, Târgu Jiu.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.