6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFilarmonica „Oltenia“ își ia avocat, deși are serviciu juridic

Filarmonica „Oltenia“ își ia avocat, deși are serviciu juridic

Șefa juriștilor nu poate reprezenta instituția în instanță, iar singurul jurist și-a dat demisia în iunie. Primarul Genoiu nu suflă în fața managerului filarmonicii, Gabriel Zamfir.

În ședința din 27 septembrie, Consiliul Local (CL) Craiova a aprobat, printre altele, achiziționarea de către Filarmonica „Oltenia“ a unor servicii juridice pentru perioada octombrie-decembrie 2018. Instituția își motivează cererea prin aceea că, la data de 18 iunie 2018, contractul individual de muncă al consilierului juridic al filarmonicii a încetat prin acordul părților. În fapt, instituția se află în proces cu Mihaela Nedelcu, fosta șefă a Biroului de organizare spectacole, îndepărtată din funcție ca urmare a războaielor interne pentru putere din perioada 2016 – 2017. În urma acelor evenimente, organigrama instituției a fost modificată de fostul manager interimar Dorin Măciucă, iar funcția Mihaelei Nedelcu a fost eliminată. Modul în care a fost reorganizată instituția este cercetat acum de procurori. Judecătorii au cerut în această vară Parchetului local să continue urmărirea penală împotriva lui Dorin Măciucă – pentru abuz în serviciu și a juristei de la acea vreme, Mihaela Albu – pentru complicitate la abuz în serviciu, pentru că au angajat secretara filarmonicii (Ramona Goanță) pe postul de impresar artistic, fără concurs, cu încălcarea Codului Muncii. De asemenea, magistrații au cerut și extinderea cercetărilor în Primăria Craiova, cu privire la modificarea organigramei filarmonicii. Fosta juristă Mihaela Albu este acum șefa serviciului Juridic, resurse umane și achiziții publice. Paradoxal, deși serviciul Juridic are șef, nu are și juriști care să reprezinte instituția în instanță.

Primarul și consilierii, reduși la tăcere

În procesul cu Mihaela Nedelcu a fost angajat un avocat (Marius Tiugan) în data de 29 iunie, care în aceeași zi (ora 11.40) a cerut prin e-mail instanței amânarea procesului care avea termen în 4 iulie, pe motiv că își rezervase bilete la mare pentru perioada 1 – 6 iulie. Suma pe care filarmonica a cerut-o pentru servicii juridice în perioada octombrie – decembrie este de 7.700 de lei. De la primarul Mihai Genoiu la viceprimari și consilieri locali, nimeni nu mai crâcnește în fața managerului filarmonicii, Gabriel Zamfir. Singurul consilier municipal care a luat cuvântul pe problema serviciilor juridice de la filarmonică a fost Adriana Ungureanu. „Am ajuns în halul în care noi trebuie să aprobăm achiziționarea serviciilor de avocatură în valoare de 7.000 de lei că așa vrea domnul manager, trezindu-se pe moșia lui! Inclusiv la acest festival (Festivalul de Jazz, 12 – 15 septembrie) s-a urcat pe scenă în 12 septembrie și a început să exaspereze tot publicul care era acolo, lăudându-se cum a dat concurs, cum a dat afară oameni, cum face el legea acolo și nimeni din Primăria Craiova nu-și permite să zică nimic, îl lasă să facă tot ce vrea el. Vrea avocat, vrea asistență medicală etc. Banii sunt ai craiovenilor. Ne permitem să dăm acestui om pe mână 2,5 milioane de euro din banii craiovenilor. Bani munciți! Vreau să vă rog frumos să luați măsuri cu acest om care deraiază, care exasperează pe toată lumea și nimeni nu-i zice nimic. Până când o să suportați, domnule primar, ca acest om având angajat jurist consult, având ca șef serviciu un jurist, să angajeze o casă de avocatură să-l reprezinte în procesele lui?“, a spus aceasta.
Managerul Filarmonicii „Oltenia“, Gabriel Zamfir, a ajuns un personaj controversat după ce a scris pe Facebook că mamele care își iau copiii la protestele din Piața Victoriei merită „măcar un glonț în cap“. Cititorii s-au indignat și după ce au aflat că Zamfir semnase pe diplomele de premiere de la Olimpiada Națională de Muzică desfășurată anul acesta la Craiova (2 – 5 aprilie) sub titulatura de „profesor universitar“, deși avea doar gradul de „lector“.
Bogdan Groşereanu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS