12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljȘoferul care a crăpat capul unui polițist, după gratii

Șoferul care a crăpat capul unui polițist, după gratii

După incident, o fotografie cu agentul lovit cu telefonul în frunte a fost postată pe o rețea de socializare de Sindicatul Polițiștilor Dolj

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au respins, ieri, contestația formulată de un craiovean acuzat că a spart cu telefonul mobil capul unui polițist din cadrul Serviciului Rutier. În urma hotărârii Curții de Apel Craiova, inculpatul va fi cercetat în continuare în stare de arest preventiv pentru comiterea infracțiunii de ultraj.
Incidentul în urma căruia un polițist din cadrul Serviciului Rutier Dolj s-a ales cu capul spart a avut loc în urmă cu o săptămână, pe o stradă din apropierea Centurii de Nord a municipiului Craiova. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, un echipaj de polițiști de la Serviciul Rutier, care acționa pe Centura de Nord, a făcut semnal de oprire unui autoturism Fiat, care tocmai ce depășise neregulamentar alt autoturism. Șoferul nu a oprit la semnalul oamenilor legii, așa că aceștia din urmă au plecat în urmărirea lui și au reușit să-l oprească pe Șoseaua Bălcești. „Întrucât șoferul nu a oprit la semnal, polițiștii au pornit în urmărirea lui cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, reușindu-se blocarea în trafic a autoturismului. În momentul în care oamenii legii încercau să-l imobilizeze, șoferul a lovit unul dintre polițiști cu telefonul în zona capului“, au precizat polițiștii doljeni. După aceea, șoferul a rupt-o la fugă, iar unul dintre agenți a tras mai multe focuri în aer, însă nu a reușit să-l mai prindă pe fugar.
Polițistul rănit a fost transportat la Spitalul de Urgență Craiova, unde a primit îngrijiri medicale, iar între timp, șoferul fugar s-a prezentat la sediul IPJ Dolj. Oamenii legii au stabilit că este vorba de Marius Cauc, de 32 de ani, din Craiova, însă nu au găsit vreun motiv pentru care bărbatul nu a vrut să oprească la semnalul polițiștilor, după care a lovit un agent în cap cu telefonul mobil.
Șoferul a fost arestat preventiv pe 20 septembrie, pentru comiterea infracțiunii de ultraj, printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj. Inculpatul a contestat hotărârea Tribunalului la Curtea de Apel Craiova, instanță care s-a pronunțat ieri. Aceasta a respins acțiunea inculpatului, așa că el rămâne în continuare în arestul IPJ Dolj. „Respinge contestaţia formulată de contestatorul-inculpat Cauc Marius împotriva încheierii de şedinţă nr. 138 din 20.09.2018 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Craiova“, se arată în hotărârea Curții de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS