6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMembrii CA ai RAADPFL Craiova, indemnizație anuală de 16.130 de lei

Membrii CA ai RAADPFL Craiova, indemnizație anuală de 16.130 de lei

Consilierii locali din Bănie vor vota astăzi, în ședința ordinară, și un proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor de performanţă financiari şi nefinanciari realizaţi de membrii Consiliului de Administraţie (CA) al Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova, în anul 2017. Practic, pentru faptul că membrii CA ai Regiei și-au îndeplinit indicatorii de performanță stabiliți prin contractul de mandat, ei vor încasa și indemnizația variabilă, care se acordă odată pe an și este echivalenta a șase indemnizații lunare fixe, în cunatum de 9.436 lei net. „Pentru activitatea desfăşurată de mandatar acesta va primi, conform prevederilor art. 9 alin.1 din contractul de mandat al membrilor Consiliului de Administraţie a Domeniului Public şi Fondului Locativ Craiova, o remuneraţie a cărei componentă variabilă va fi o sumă anuală calculată la șase indemnizaţii fixe lunare de 2.737 de lei brut, pentru îndeplinirea 100% a indicatorilor de performanţă“, se menționează în raportul întocmit de municipalitate. Prin urmare, RAADPFL va deconta din bugetul propriu, pe lângă indemnizațiile fixe lunare ale celor șapte membrii ai CA, și suma totală de 112.908 lei pentru activitatea acestora. Ea a fost calculată, pentru fiecare membru, după următoarea formulă: 2.737 lei x 6=16.422 lei x 98,22%=16.129,69 lei brut.
Procentul de realizare a celor opt indicatori de performanță a fost, așadar, de 98,22%, și nu de 100%, motiv pentru care și cuantumul indemnizației variabile a fost puțin redus, cu diferența până la 100%, dar banii vor ajunge în contul celor șapte membri ai Consiliului de Administrație al RAADPFL Craiova. Șapte conform raportului intituției, șase potrivit datelor de pe site-ul acesteia. Asta, deși unul dintre indicatorii pe care membrii CA trebuia să-i îndeplinească pentru a primi și componenta variabilă anuală era și „crearea unui site dedicat Consiliului de Administraţie“, obiectiv bifat ca îndeplinit 100%. Ionuț Ciungu, Ovidiu Mateiță, Marian Nisipeanu, Lucian Oprea, George Tabacu și Dan Zorilă sunt membrii CA 2017 – 2021 menționați pe site-ul instituției, în raportul Regiei mai apărând și Ioana Ilie.
Ce au făcut, mai exact, acești membrii ai Consiliului de Administrație, pentru a fi recompensați cu 9.436 de lei, conform contractului de mandat? Potrivit datelor din raport, indicatorii de performanță pe care trebuia să-i îndeplinească erau creșterea profitului brut al Regiei, creșterea cifrei de afaceri, creșterea productivității muncii, îndeplinirea unei rate de rezolvare a sesizărilor, crearea unui site dedicat Consiliului de Administraţie, constituirea Comitetului de Audit și transparenţă informaţională prin crearea unui site în acest sens. Toți acești indicatori au fost îndepliniți 100%, cu excepția celui cu sesizările, care a fost bifat cu 99,99%, dar a primit tot punctajul maxim. Singurul indicator care nu a fost bifat la procentul maxim și care a făcut, în final, ca indicatorii de performanță să fie realizați, în total, în procent de 98,22%, a fost cel care viza reducerea creanţelor restante ale Regiei, îndeplinit în procent de 16,44%, dintr-un minim de 20% cât era prevazut în contract.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS