13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj„Carder“ condamnat la șase ani de închisoare, extrădat din Italia

„Carder“ condamnat la șase ani de închisoare, extrădat din Italia

Inculpații din acest dosar au fost acuzați de comiterea unor infracțiuni informatice în urma cărora au fost păgubiți mai mulți cetățeni italieni

Polițiștii doljeni au adus din Italia, de la Roma, un craiovean de 31 de ani, care are de executat o pedeapsă de șase ani de închisoare pentru infracțiuni informatice.
Este vorba de Laurențiu Marius Sandu, care a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT în iulie 2015, într-un dosar privind comiterea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, falsificare a instrumentelor de plată electronică și efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos. În același dosar au mai fost deferiți justiției alți trei inculpați – Răzvan Măciucă, George Sălcianu și Daniel Floarea, toți fiind acuzați de comiterea acelorași infracțiuni pe teritoriul Italiei. În acest dosar, anchetatorii au identificat un număr de 26 de părți vătămate, cetățeni italieni.
Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanță care s-a pronunțat în februarie, anul trecut. Cei patru inculpați au fost găsiți vinovați pentru faptele comise și au fost condamnați la câte șase ani de închisoare cu executare.
În plus, instanța a dispus confiscarea de la inculpați a sumelor de bani dobândite prin comiterea infracțiunilor. „Confiscă de la inculpatul Sandu Laurenţiu Marius suma de 5.000 lei. Confiscă de la inculpatul Măciucă Răzvan Florin suma de 6.800 lei. Confiscă de la inculpatul Sălcianu George Ştefan suma de 8.000 lei. Confiscă de la inculpatul Floarea Daniel suma de 6.000 lei. Constată că persoanele vătămate (…) nu s-au constituit parte civilă, precum şi faptul că nu mai există în cauză o altă constituire de parte civilă“, se arată în hotărâre Tribunalului Dolj.
Cei patru inculpați au formulat apel împotriva sentinței prin care au fost condamnați, iar dosarul a ajuns pe rolul Curții de Apel Craiova. În mai, anul acesta, judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au menținut sentința dată de colegii de la Tribunalul Dolj. Potrivit oamenilor legii, unul dintre inculpați, Laurențiu Marius Sandu, a fost găsit la Roma și adus în țară pentru a fi încarcerat. „În urma activităţilor desfăşurate de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj, cu sprijinul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională şi al autorităţilor italiene, a fost extrădat din Roma, Italia, un bărbat de 31 de ani, din Craiova. Cel în cauză era urmărit la nivel internaţional în baza unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis la data de 25 mai 2018 de către Tribunalul Dolj. Bărbatul a fost predat unei escorte din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi încarcerat în penitenciar, acesta fiind condamnat la șase ani de închisoare pentru comiterea mai multor infracţiuni informatice“, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS